Levytangolla treenaaminen lisää voimaa ja parantaa kehonhallintaa.

5 hyvää syytä treenata levytangolla

Koko keho pääsee töihin ja saat paitsi kiinteän kropan, myös paremman ryhdin. Nyt tehdään levytangosta sinunkin treenivälineesi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1 Levytanko saa koko kehon hommiin

Levytanko on monipuolinen treenikaveri ja sillä tehtävien liikkeiden määrä on loputon. Tekniikkaa voi muokata itselle sopivaksi ja liikeradat ovat luonnollisempia kuin laitteilla treenatessa. Kuormittuvia lihaksia saa muutettua pienillä asennon muutoksilla. Kroppa tekee töitä tehokkaammin kuin laitteissa, sillä myös tukilihakset aktivoituvat, kun treenataan vapailla painoilla.

2 Saat supernaisen voimat

Lihakset kasvavat ja vahvistuvat levytangolla treenatessa, se on varma. Kokeile ainakin varmoja klassikkoliikkeitä, kuten kyykkyä, maastavetoa, kulmasoutua tai pystypunnerrusta. Tsekkaa lisäohjeet kolmeen kuningasliikkeeseen täältä.

3 Ryhti oikenee

Levytangolla treenaaminen parantaa kehonhallintaasi, sillä aktivoit myös tukilihaksia asentojen ylläpitämiseksi. Esimerkiksi kyykätessä teet jalkojen ja pakaroiden lisäksi töitä myös selkä- ja vatsalihaksilla. Yli kaksimetrisen ja 20-kiloisen tangon ja levykiekkojen liikuttelu vaatii tasapainoilua ja kehonhallintaa eri tavalla kuin laitteessa istuminen.

4 Levytankotreeni kiinteyttää kroppaa

Levytangolla harjoitteleminen muokkaa kroppaa tehokkaasti. Kiinteä ja pyöreä takamus, erottuvat vatsalihakset ja vahva ylävartalo ovat saavutettavissa, kunhan tartut tankoon ja harjoittelet säännöllisesti. Kova voimaharjoittelu polttaa rasvaa vielä pitkään harjoituksen jälkeen, joten älä pelkää ladata reilusti rautaa tankoon.

5 Boss lady -fiilis on taattu

Lihakset menevät pumppiin, naama vääntyy irvistykseen ja painot liikkuvat. Tuntuu samaan aikaan pahalta, mutta myös älyttömän hyvältä. Säännöllisen harjoittelun myötä levytangolla tehtäviin perusliikkeisiin saa ladattua hyvinkin isoja painoja. On mahtava fiilis pystyä liikuttelemaan isoja rautoja hyvällä tekniikalla.

Tilaa Fit!

Lue myös:

3 x kuningasliike levytangolle

Näin kyykkäät oikein

Nyt opit leuanvedon!

Seinäkävely saa kropan tutisemaan

Teksti Marissa Siivonen