Leuanveto on tehokas liike esimerkiksi hauiksille.

Opi oikea leuanvetotekniikka

Leuanveto ei ole ihan helppoa, mutta säännöllinen treeni ja oikea tekniikka takaavat, että haba kasvaa. bonuksena saat onnistumisen iloa.

Leuanveto tehokas yleisliike, joka kehittää selkä- ja hauislihaksia.

Otevaihtoehtoja on useita, joista yleisimmät ovat myötäote ja vastaote. Erilaisilla otteilla on merkittävä ero treenin kuormituksessa. Myötäote keskittää treenin erityisesti selkälihaksille. Vastaotteella hauislihasten rooli kasvaa. Hauislihaksilla on kaksi tehtävää: koukistaa kyynärniveltä ja kiertää olkavartta ulospäin. Vastaotteella olkavarsi on jo lähtöasennossa ulkokierrossa, ja tästä syystä hauisten kuormitus korostuu merkittävästi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hallittu leuanveto

Riuhtominen kuormittaa hauiksen jänteitä ja selkälihasten kiinnityksiä, ja jollet ole kisaamassa. Jos et ole kisaamassa toistomääristä, vaan treenaamassa selkälihaksia, kannattaa turhaa kuormitusta välttää. Tästä syystä liike tehdään ripeästi ylös ja laskeudutaan sitten hallitusti alas.

Näin harjoittelet leuanvetoja

1. Valitse otevaihtoehto: myötäote keskittää treenin erityisesti selkälihaksille. Vastaotteella hauis-lihasten rooli kasvaa. Ota hieman hartioita leveämpi ote tangosta. Halutessasi voit käyttää sormilukkoa, jolloin peukalo asetetaan etusormen päälle vahvistamaan otetta. Jos puristaminen tuntuu hankalalta voit käyttää apunasi myös vetoremmejä.

2. Aloita roikkumalla kädet suorina. Jalat voivat olla hieman koukussa tai ristissä. Vedä olkapäitä alas ja jatka liikettä vetämällä kyynärpäitä kohti kylkiä. Liikkeen lopussa pyri vetämään olkapäitä taakse ja tuomaan rinta mahdollisimman ylös kaarelle. Yläasennossa leuka on tangon yläpuolella. Vetoliike ylös tehdään mahdollisimman nopeasti ja yhtenäisesti.

3. Tee alastulo hallitusti, sillä suurin osa leuanvedossa syntyvistä lihasvammoista tapahtuu, kun vauhdikkaan alastulon jälkeen lähdetään uudestaan ylös.

Kevennä kuminauhalla

Jos liike tuntuu raskaalta, voit aluksi käyttää apunasi kuminauhaa. Kuminauha asetetaan lenkillä tangon ympäri ja toinen pää asetetaan jalan alle. Kuminauha keventää liikettä ja helpottaa oikean liikeradan opettelua.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Näin saat leuanvedot sujumaan – 6 viikon haaste ja 8 käskyä

Roikkutreenillä voimaa käsivarsiin

5 hyvää syytä treenata levytangolla

 

Teksti Lauri Kalima
Kuvat Lauri Kalima