aikuisyleisurheilu

Lajihurahdus: Aikuisyleisurheilu – olisiko tässä uusi lajisi?

Jos osaat juosta, hypätä ja heittää, osaat yleisurheilla. Useat urheiluseurat järjestävät aikuisten yleisurheilukouluja, joissa pääsee valmentajan kanssa treenaamaan loikkiaan ja heittojaan paremmiksi. Ne sopivat kaiken-ikäisille ja -tasoisille aikuisille. Lajia voi kokeilla myös itsekseen, sillä urheilukentät ovat kaikkien vapaassa käytössä silloin, kun siellä ei ole urheilu­tapahtumia.

Yleisurheilussa oppii taitoja, joista on hyötyä myös muissa liikuntaharrastuksissa. Paremman juoksutekniikan myötä olet nopeampi myös jalkapallokentillä tai ketterämpi polkujuoksussa. Aikuisyleisurheilu on hyvä valinta siis myös liikuntaa vasta aloittaville!

Aikuisyleisurheilu sopii kilpailuhenkiselle tai höntsääjälle

”Innostuin yleis­­urheilusta, kun pääsin töiden kautta Markus Pöyhösen ohjaamiin treeneihin. Sen jälkeen ilmoittauduin aikuisten pikajuoksun alkeisryhmään. Yleisurheilu sopii kilpailuhenkiselle luonteelleni, sillä kehityksen huomaa, kun juoksuajat paranevat. Aion tulevaisuudessa ottaa pika­juoksun rinnalle myös pituus­hypyn ja kolmiloikan. Yleisurheilu on hyvä valinta, jos kaipaa treeneihin jotain uutta tai syttyy tavoitteista. Lajia voi harrastaa monella eri tasolla, joten se sopii myös sellaiselle, joka ei halua kisata.” –Aikuisyleisurheilussa kisaava Suvi-Tuuli Sainio

aikuisyleisurheilu

Fit testasi:

”Kesäisenä tiistai-iltana urheilukentällä on valmentaja Hannes Alarotu ja pieni ryhmä meitä treenaajia. Alkulämmittelyjen ja koordinaatioharjoitusten jälkeen teemme ominaisuusrataa, jossa juoksemme matalia harjoitusaitoja, harjoittelemme pikajuoksun kiihdytystä ja teemme erilaisia ponnistuksia. Lopuksi harjoittelemme hetken vielä pituushyppyä. Hiki tulee, vaikka tekeminen on sopivan rentoa. Muita kannustetaan ja kehutaan koko ajan ja kaikilla tuntuu olevan hauskaa. Treenien päätteeksi suunnittelen aikuisyleisurheilukoulun aloittamista syksyllä.”

Tilaa Fit!

Lue myös:

Rasvanpolttotreeni yleisurheilijoiden tyyliin

Yksilö, ryhmä vai netti? Lue kolmen treenaajan kokemukset valmennuksesta

5 tehokasta liikettä: korvaa jalkapäivä loikkatreenillä

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Haastateltava