Hyöty irti lihastreenistä

Kokeile tuttujen kuntosaliliikkeiden sijaan toiminnallisia liikkeitä. Vankemman lihaskunnon lisäksi tasapaino ja kehonhallinta paranevat, ryhti oikenee ja lihastasapaino kohenee – helposti ja nopeasti.

Useimpien aika salilla hurahtaa tuettuihin, laitteissa tehtäviin liikkeisiin sekä eristettyihin, tiettyä lihasryhmää kuormittaviin täsmäliikkeisiin.

Kropalle ja mielelle olisi kuitenkin hyvä antaa jatkuvasti uusia ärsykkeitä, jotta harjoitteluun saadaan uutta puhtia ja tuloksellisuutta. Hyvän vaihtoehdon perusharjoittelun rinnalle tarjoaa toiminnallinen eli funktionaalinen lihaskuntoharjoittelu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ideana liikkeiden yhdistely

Toiminnallisen harjoittelun avulla fyysistä kuntoa voidaan kehittää kokonaisvaltaisesti, sillä siinä yhdistellään toisiinsa eri kehonosia treenaavia liikkeitä joko yhdistelmäliikkeiksi tai kokonaisvaltaisemmiksi liikesarjoiksi. Toiminnallisessa treenissä kuormittuu yhden sijaan samanaikaisesti useita lihasryhmiä.

Lihaskunnon kohentuminen ei kuitenkaan ole treenin ainoa etu. Yhdistelmäliikkeet ja liikeketjut nostavat sykettä, jolloin energiankulutus nousee ja hapenottokyky kehittyy huomattavasti paremmin kuin tavallisessa lihaskuntotreenissä. Ne myös pistävät asentoa ylläpitävät lihakset lujille, jolloin ryhti ja lihastasapaino kohentuvat. Myös motoriset taidot eli tasapaino, koordinaatio ja kehonhallinta kehittyvät, ja monissa liikkeissä myös liikkuvuus paranee.

Toiminnallinen harjoittelu palvelee kuntoilijaa, joka haluaa säästää aikaa ilman, että treenin teho kärsii. Liikkeet tukevat myös painonhallintaa, sillä useita lihasryhmiä samanaikaisesti kuormittava treeni kuluttaa paljon energiaa.

 

Katso myös nämä:

Rutistus laitteessa vai lattialla? Asiantuntija paljastaa, kumpi vatsalihasliike on parempi

Haluatko kiinteän keskikropan? 4 yleistä virhettä pilaavat vatsalihastreenin

Nämä tehokkaat vatsalihasliikkeet tehdään seisten