Päivällinen

Persiljainen kasviskuskus

Neljälle Ainesosat: 3 ½ dl kuskusia 3 ¾ dl vettä ½ sitruuna 2 terttutomaattia 1 pieni kurkku ½ pientä punasipulia 2 rkl oliiviöljyä 2 dl kreikkalaista jugurttia 2 rkl lehtipersiljaa hyppysellinen punaisia chilihiutaleita suolaa mustapippuria Valmistusohje: Kumoa kuskusjyvät paistinpannulle ja paahda niitä välillä sekoittaen 2–3 minuuttia. Siirrä kuskus kulhoon ja kaada päälle 3 ¾ dl

Lue artikkeli

Suippopaprikat, feta ja rosmariinia

Neljälle Ainesosat: 2 suippopaprikaa 150 g fetaa 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl tuoretta rosmariinia suolaa mustapippuria Valmistusohje: Kuumenna grilli noin 200 asteeseen. Jos käytät hiiligrilliä, se on valmis, kun hiilet hehkuvat valkoisina. Puolita paprikat ja poista niistä siemenet ja valkoinen osa. Nosta paprikanpuolikkaat folion päälle. Täytä paprikat murustellulla fetalla. Ripottele päälle öljyä ja mausta rosmariininlehdillä

Lue artikkeli

Tofuburgeri aasialaisittain

Neljälle Valmistusaika 1 tunti 45 minuuttia, minkä lisäksi liotusaika 8 tuntia ja vetäytymisaika 5 tuntia Ainesosat: Riisisämpylät: 250 g tahmeaa riisiä (puuroriisiä) 2 rkl auringonkukkaöljyä Täyte: 450 g kiinteää tofua 2 porkkanaa 1 kurkku 1 romainesalaattia ½ sitruuna 2 rkl maissijauhoja 2 rkl auringonkukkaöljyä 4 ananasrengasta 4 rkl mantelijugurttia 1 rkl vegaanista majoneesia suolaa mustapippuria

Lue artikkeli

Kasvispata Provencen tapaan

Neljälle, valmistusaika 1 tunti 10 minuuttia Ainesosat: 2 rkl oliiviöljyä 1 pieni sipuli 1/2 keräkaali 3 isoa porkkanaa 3 sellerinvartta 3 valkosipulin kynttä 1 rkl tomaattipyreetä 400 g cannellinipapuja tölkissä 400 ml kasvislientä 1 laakerinlehti 2 timjaminoksaa 25 g silopersiljaa 1 rkl sitruunamehua 3 rkl oliiviöljyä (extra-virgin) suolaa mustapippuria Valmistusohje: Kuumenna öljy padassa keskilämmöllä. Lisää

Lue artikkeli

Punajuuri–lihapata

Neljälle, valmistusaika 2 tuntia 35 minuuttia Ainesosat: 3 rkl oliiviöljyä 800 g luutonta naudanlapaa 1 iso sipuli 3 valkosipulinkynttä 2 tl paprikaa 1 tl kuivattua oreganoa 1 tl kuivattua basilikaa 250 g tomaattipyreetä 750 ml lihalientä 2 laakerinlehteä 3 keskikokoista punajuurta 1 appelsiini smetanaa suolaa mustapippuria Valmistusohje: 1. Poista lihasta ylimääräinen rasva ja kalvot. Paloittele

Lue artikkeli

Vegaanin shepherd’s pie

Kuudelle, valmistusaika 2 tuntia Ainesosat: Täyte: 2 rkl oliiviöljyä 1 iso sipuli 1 purjo 2 isoa porkkanaa 300 g quorn-rouhetta 300 g kiinteää tofua 2 valkosipulinkynttä 1 tl kuivattua timjamia ½ tl kuivattua rosmariinia 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 250 ml kasvislientä suolaa mustapippuria Kuorrutus: 1,25 kg jauhoisia perunoita 80 g vegaanista margariinia 2 rkl

Lue artikkeli

Meksikolainen kala ja tomaattikastike

Neljälle, Valmistusaika 1 tunti 30 minuuttia Ainesosat: 2 rkl oliiviöljyä 1 iso sipuli 3 sellerin vartta 4 valkosipulin kynttä 2 kuivattua chiliä 2 tl kuivattua oreganoa 2 tl jauhettua kuminaa 2 tl jauhettua korianteria 1 tl savupaprikaa 800 g tomaattimurskaa hyppysellinen sokeria 2 dl kasvislientä 2 limetin mehu 4 vaalean kalan fileetä, esim. turskaa tai

Lue artikkeli