Persiljainen kasviskuskus

Neljälle

Ainesosat:

3 ½ dl kuskusia

3 ¾ dl vettä

½ sitruuna

2 terttutomaattia

1 pieni kurkku

½ pientä punasipulia

2 rkl oliiviöljyä

2 dl kreikkalaista jugurttia

2 rkl lehtipersiljaa

hyppysellinen punaisia chilihiutaleita

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Kumoa kuskusjyvät paistinpannulle ja paahda niitä välillä sekoittaen 2–3 minuuttia.
  2. Siirrä kuskus kulhoon ja kaada päälle 3 ¾ dl kiehuvaa vettä. Sekoita kerran ja peitä kulho. Siirrä kuskus kypsymään 10 minuutiksi.
  3. Raasta sitruunasta kuorta tarjoilua varten. Purista siitä sitten mehu. Poista tomaateista kannat ja siemenet ja pilko tomaatit. Poista myös kurkusta siemenet ja paloittele kurkku pieniksi paloiksi. Viipaloi sipuli.
  4. Sekoita kuskus haarukalla irtonaiseksi. Lisää siihen oliiviöljy, sitruunamehu, tomaatti, kurkku ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.
  5. Annostele kuskus tarjoilu­astiaan tai lautasille. Tarjoa jugurtin, hienonnetun persiljan, chilihiutaleiden ja sitruunankuoren kera.

Ravintosisältö/annos

338 kaloria

12,7 g proteiinia

54,0 g hiilihydraatteja

2,7 g sokeria

8,6 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1,7 g

4,7 g kuitua

0,6 g suolaa

Lue myös:

Ihanaa ruokaa yrteistä

Harissa-broileri ja kasviskuskus

Teksti Stockfood/Tekstikuva
Kuvat Stockfood/Tekstikuva