Neljälle
Ainesosat:
3 ½ dl kuskusia
3 ¾ dl vettä
½ sitruuna
2 terttutomaattia
1 pieni kurkku
½ pientä punasipulia
2 rkl oliiviöljyä
2 dl kreikkalaista jugurttia
2 rkl lehtipersiljaa
hyppysellinen punaisia chilihiutaleita
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje:
- Kumoa kuskusjyvät paistinpannulle ja paahda niitä välillä sekoittaen 2–3 minuuttia.
- Siirrä kuskus kulhoon ja kaada päälle 3 ¾ dl kiehuvaa vettä. Sekoita kerran ja peitä kulho. Siirrä kuskus kypsymään 10 minuutiksi.
- Raasta sitruunasta kuorta tarjoilua varten. Purista siitä sitten mehu. Poista tomaateista kannat ja siemenet ja pilko tomaatit. Poista myös kurkusta siemenet ja paloittele kurkku pieniksi paloiksi. Viipaloi sipuli.
- Sekoita kuskus haarukalla irtonaiseksi. Lisää siihen oliiviöljy, sitruunamehu, tomaatti, kurkku ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.
- Annostele kuskus tarjoiluastiaan tai lautasille. Tarjoa jugurtin, hienonnetun persiljan, chilihiutaleiden ja sitruunankuoren kera.
Ravintosisältö/annos
338 kaloria
12,7 g proteiinia
54,0 g hiilihydraatteja
2,7 g sokeria
8,6 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1,7 g
4,7 g kuitua
0,6 g suolaa
Lue myös:
Text
Stockfood/Tekstikuva
Images
Stockfood/Tekstikuva