Tarjoile kala salaatin tai riisin kera.

Meksikolainen kala ja tomaattikastike

Neljälle, Valmistusaika 1 tunti 30 minuuttia

Ainesosat:

2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
3 sellerin vartta
4 valkosipulin kynttä
2 kuivattua chiliä
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl jauhettua kuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl savupaprikaa
800 g tomaattimurskaa
hyppysellinen sokeria
2 dl kasvislientä
2 limetin mehu
4 vaalean kalan fileetä, esim. turskaa tai haukea
suolaa, mustapippuria myllystä
koristeeksi korianterin oksia

Valmistusohje:

1. Kuutioi sipuli ja sellerin varret sekä hienonna valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa. Lisää sipuli, selleri, valkosipuli, chili ja hyppysellinen suolaa ja kuullota pehmeiksi 7−9 minuuttia, kunnes alkavat ruskistua. Sekoita oregano ja kuivat mausteet joukkoon ja jatka kypsentämistä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, sokeri sekä kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Keitä 40−50 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kastike on paksuuntunut. Purista lopuksi limetin mehu joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Jätä odottamaan liedelle, jonka lämpötila on laskettu minimiin.

2. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla molemmilta puolilta. Kuumenna runsas loraus oliiviöljyä paistinpannulla. Aseta kalapalat pannulle niin, että ensin paistetaan nahkapuoli. Paista 3−4 minuuttia, kunnes nahka irtoaa helposti pannun pinnasta. Käännä fileet ja paista vielä 1−2 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet.

3. Siirrä ensin tomaattikastike tarjoiluastiaan ja asettele kalat päälle. Koristele korianterilla.

Ravintosisältö

359 kaloria
43,6 g proteiinia
14,6 g hiilihydraattia
9 g sokeria
12,8 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1,7 g
2,5 g kuitua
0,5 g suolaa

Katso myös nämä herkulliset kalareseptit:

Helppo kalapata

Aasialainen kalakookoscurry

Kalaa ja lehtimangoldia chililimettikastikkeessa

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva