Vegaanin shepherd’s pie

Kuudelle, valmistusaika 2 tuntia

Ainesosat:

Täyte:

2 rkl oliiviöljyä

1 iso sipuli

1 purjo

2 isoa porkkanaa

300 g quorn-rouhetta

300 g kiinteää tofua

2 valkosipulinkynttä

1 tl kuivattua timjamia

½ tl kuivattua rosmariinia

400 g (1 tlk) tomaattimurskaa

250 ml kasvislientä

suolaa

mustapippuria

Kuorrutus:

1,25 kg jauhoisia perunoita

80 g vegaanista margariinia

2 rkl ravintohiivahiutaleita

2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje:

  1. Valmistele vihannekset: viipaloi sipuli; pese, kuivaa ja viipaloi purjo; kuori ja paloittele porkkanat. Sulata quorn, jos se on pakastettua. Kuivaa ja viipaloi tofu. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna oliiviöljy kasarissa keskilämmöllä kuumaksi. Lisää sipuli, purjo, porkkanat ja hyppysellinen suolaa. Kypsennä 8–10 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.
  3. Sekoita joukkoon quorn-rouhe ja tofu. Kypsennä sekoittaen miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Sekoita joukkoon valkosipuli ja jatka kypsentämistä minuutin ajan.
  4. Lisää kuivatut yrtit ja hyppysellinen suolaa. Kypsennä vielä minuutin ajan. Lisää sekoittaen tomaattimurska ja kasvisliemi.
  5. Kuumenna seos kiehuvaksi ja alenna lämpötilaa. Anna hautua 25–30 minuuttia, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Sekoita välillä.
  6. Siirrä täyte uuninkestävään vuokaan ja siirrä hetkeksi syrjään. Kuumenna uuni 190 asteeseen.
  7. Valmista kuorrutus. Kuori ja paloittele perunat. Nosta ne kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Keitä kypsäksi 12–15 minuuttia.
  8. Kaada perunoista vesi pois ja anna niiden jäähtyä toisessa astiassa pari minuuttia. Kumoa perunat takaisin keittokattilaan. Lisää margariini sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Soseuta.
  9. Lusikoi perunasose täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele kuorrutuksen päälle ravintohiivahiutaleita. Pirskottele päälle myös hiukan oliiviöljyä.
  10. Paista uunissa 40–50 minuuttia, kunnes kuorrutus alkaa muuttua kullanruskeaksi. Nosta vuoka uunista ja anna sen jäähtyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö/annos

432 kaloria

14,3 g proteiinia

45,9 g hiilihydraatteja

6,8 g sokeria

22,9 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 5,4 g

9,4 g kuitua

0,4 g suolaa

Lue myös:

Vegaaninen pasta all’ arrabiatta

Vegaaniset namirullat

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva