Tofuburgeri aasialaisittain

Neljälle

Valmistusaika 1 tunti 45 minuuttia, minkä lisäksi liotusaika 8 tuntia ja vetäytymisaika 5 tuntia

Ainesosat:

Riisisämpylät:

250 g tahmeaa riisiä (puuroriisiä)

2 rkl auringonkukkaöljyä

Täyte:

450 g kiinteää tofua

2 porkkanaa

1 kurkku

1 romainesalaattia

½ sitruuna

2 rkl maissijauhoja

2 rkl auringonkukkaöljyä

4 ananasrengasta

4 rkl mantelijugurttia

1 rkl vegaanista majoneesia

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Liota riisiä kylmässä vedessä yön yli tai vähintään kahdeksan tuntia.
  2. Valuta riisi. Vuoraa bambuhöyrytin leivinpaperilla ja nostele riisi sinne tasaisesti.
  3. Lisää wokkipannuun tai laakeaan kattilaan vettä niin, että vesi ulottuu sen puoliväliin, ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Nosta höyrytin kattilan päälle ja sulje kansi. Anna riisin kypsyä 30–40 minuuttia.
  4. Kun riisi on kypsää, nostele se jäähtymään tunniksi laakealle tarjottimelle, jossa on reunus. Sen jälkeen peitä riisi ja anna jäähtyä vielä neljä tuntia.
  5. Kuumenna uuni 190 asteeseen.
  6. Jaa riisi kahdeksaan yhtä suureen palaan ja muotoile niistä kosteilla käsillä litteitä sämpylöitä. Nosta ne väljästi kahdelle uunipellille ja voitele öljyllä.
  7. Paista riisisämpylöitä 20–30 minuuttia kerran välillä kääntäen, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Ota uunista ja kääri folioon.
  8. Kun sämpylät ovat uunissa, kuumenna grilli noin 200 asteeseen. Jos käytät hiiligrilliä, se on valmis, kun hiilet hehkuvat valkoisina.
  9. Leikkaa kuivattu tofu neljäksi viipaleeksi. Leikkaa palat pyöreiksi esim. muotilla. Kuori porkkana ja kurkku ja puolita kurkku. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Purista sitruunanpuolikkaasta mehu.
  10. Kierittele tofukiekot maissijauhossa ja ravistele ylimääräinen jauho pois. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle öljyä.
  11. Voitele grilliritilä kevyesti. Nostele tofukiekot ja ananasrenkaat grilliin ja paista niitä pari minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta lautaselle ja peitä foliolla.
  12. Jos käytössä on spiraalileikkuri, leikkaa sillä porkkanat ja kurkku ohuiksi suikaleiksi. Voit kokeilla myös raastimen sopivaa terää. Nosta suikaleet kulhoon.
  13. Sekoita toisessa kulhossa jugurtti, majoneesi ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  14. Kokoa burgerit. Nosta neljän riisisämpylän päälle salaattia, porkkanasuikaleita, tofukiekkoja ananasrengas. Kaada päälle jugurtti–majoneesikastiketta. Nosta päälle lisää salaattia ja kurkkusuikaleita. Nosta lopuksi riisisämpylät kanneksi.

Ravintosisältö/annos

417 kaloria

15,4 g proteiinia

39,4 g hiilihydraatteja

10,2 g sokeria

22,5 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2,9 g

3,4 g kuitua

0,7 g suolaa

Lue myös:

Aasialainen omeletti

Gluteenittomat kaurafalafelit

Teksti Stockfood/Tekstikuva
Kuvat Stockfood/Tekstikuva