Kasvispata Provencen tapaan

Neljälle, valmistusaika 1 tunti 10 minuuttia

Ainesosat:

2 rkl oliiviöljyä

1 pieni sipuli

1/2 keräkaali

3 isoa porkkanaa

3 sellerinvartta

3 valkosipulin kynttä

1 rkl tomaattipyreetä

400 g cannellinipapuja tölkissä

400 ml kasvislientä

1 laakerinlehti

2 timjaminoksaa

25 g silopersiljaa

1 rkl sitruunamehua

3 rkl oliiviöljyä (extra-virgin)

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Kuumenna öljy padassa keskilämmöllä. Lisää hienoksi pilkotut sipuli, kaali, porkkana, selleri ja hyppysellinen suolaa. Anna kypsyä kymmenisen minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.
  2. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet ja jatka kypsentämistä minuutin ajan. Sekoita joukkoon pyree ja kypsennä sekoittaen vielä pari minuuttia.
  3. Lisää pataan valutetut pavut, kasvisliemi, laakerinlehti, timjaminoksat sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Jätä hautumaan 30–40 minuutiksi, kunnes pavut ovat pehmenneet.
  4. Poista padasta laakerinlehti ja timjaminoksat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Jauha persilja ja sitruunamehu monitoimikoneessa hienoksi. Lisää oliiviöljyä ja sekoita lisää, kunnes massa on tasaista. Kaada seos pieneen tarjoiluastiaan ja tarjoa padan kylkiäisenä.

Ravintosisältö/annos

263 kaloria

6,2 g proteiinia

23,4 g hiilihydraatteja

7,1 g sokeria

17,8 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2,5 g

8,0 g kuitua

0,5 g suolaa

Lue myös:

Salaatti uunissa paahdetuista tomaateista

Päärynä-saksanpähkinäpitsa

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva