Neljälle, valmistusaika 1 tunti 10 minuuttia
Ainesosat:
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1/2 keräkaali
3 isoa porkkanaa
3 sellerinvartta
3 valkosipulin kynttä
1 rkl tomaattipyreetä
400 g cannellinipapuja tölkissä
400 ml kasvislientä
1 laakerinlehti
2 timjaminoksaa
25 g silopersiljaa
1 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä (extra-virgin)
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje:
- Kuumenna öljy padassa keskilämmöllä. Lisää hienoksi pilkotut sipuli, kaali, porkkana, selleri ja hyppysellinen suolaa. Anna kypsyä kymmenisen minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.
- Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet ja jatka kypsentämistä minuutin ajan. Sekoita joukkoon pyree ja kypsennä sekoittaen vielä pari minuuttia.
- Lisää pataan valutetut pavut, kasvisliemi, laakerinlehti, timjaminoksat sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Jätä hautumaan 30–40 minuutiksi, kunnes pavut ovat pehmenneet.
- Poista padasta laakerinlehti ja timjaminoksat. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Jauha persilja ja sitruunamehu monitoimikoneessa hienoksi. Lisää oliiviöljyä ja sekoita lisää, kunnes massa on tasaista. Kaada seos pieneen tarjoiluastiaan ja tarjoa padan kylkiäisenä.
Ravintosisältö/annos
263 kaloria
6,2 g proteiinia
23,4 g hiilihydraatteja
7,1 g sokeria
17,8 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2,5 g
8,0 g kuitua
0,5 g suolaa
Lue myös:
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva