Punajuuri–lihapata

Neljälle, valmistusaika 2 tuntia 35 minuuttia

Ainesosat:

3 rkl oliiviöljyä
800 g luutonta naudanlapaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl paprikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
250 g tomaattipyreetä
750 ml lihalientä
2 laakerinlehteä
3 keskikokoista punajuurta
1 appelsiini
smetanaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:

1. Poista lihasta ylimääräinen rasva ja kalvot. Paloittele liha ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko punajuuret. Raasta appelsiininkuori hienoksi ja purista hedelmän mehu.

2. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla kuumaksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista se pannulla kahdessa erässä. Siirrä ruskistettu liha lautaselle.

3. Lisää loput oliiviöljystä pannulle. Lisää sipuli, valkosipuli ja hyppysellinen suolaa. Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes sipuli pehmenee. Siirrä lihapalat nesteineen takaisin paistinpannulle.

4. Sekoita joukkoon mausteet, yrtit, pyree, lihaliemi, laakerinlehdet ja suolaa ja pippuria. Anna hautua välillä sekoittaen. Lisää punajuuret.

5. Pienennä lämpöä ja anna padan hautua lempeästi 1 ½–2 tuntia, kunnes liemi on sakeutunut ja liha ja punajuuret ovat mureita. Sekoita kypsennyksen aikana, jotta pata ei pala pohjaan. Lisää tarvittaessa lihalientä.

6. Kun pata on kypsää, mausta appelsiinimehulla sekä suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimästä tarjoiluastiasta ja koristele appelsiininkuorella ja smetanalla.

Ravintosisältö/annos

631 kaloria

55,8 g proteiinia

18,4 g hiilihydraatteja

12,1 g sokeria

35,8 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 12,0 g

3,6 g kuitua

0,8 g suolaa

Lue myös:

Feta-punajuurikeitto

Pinaatilla koristeltu savulohipiirakka

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva