kylpylat kotimaassa

Kylpylät, joissa pääset irti arjesta – 3 rentouttavaa kohdetta

Reippailuviikonloppu kylpylässä lataa akkuja, virkistää mieltä ja auttaa jaksamaan oravanpyörässä jouluun asti.

Järvisydän
Uppotukit ja luonnonkivi tekevät vaikutuksen allasosastolla.

Hotel & Spa Resort Järvisydän – Luontoon liikkumaan

Missä:

Heiskasen suku on pyörittänyt viitisenkymmentä kilometriä Savonlinnasta sijaitsevalla Rantasalmen Poronsalmella kestikievaritoimintaa jo vuodesta 1658. Nykyisin matkalaisia kestittäneestä pikkukrouvista on tosin kasvanut jättimäinen lomakylä hotelleineen, mökkeineen ja kylpylöineen. Lomakylä on rakentunut luonnonkauniille rannalle, josta pääsee vesiteitse Linnasaaren kansallispuistoon Saimaalle. Palvelu pelaa savolaiseen lupsakkaan tyyliin niin vastaanotossa kuin hotellin ravintolassa.

Aktiviteetit:

Järvisydän on luontoliikkujan paratiisi, sillä tekemistä löytyy kaikkina vuodenaikoina. Respasta voi vuokrata muun muassa sup-lautoja, retkiluistimia ja sähkökäyttöisiä fatbike-pyöriä. Aamuinen pyöräretki mäkiseen maastoon nostaa hien pintaan ja buustaa vireystason tappiin koko päiväksi. Illan suussa voi sitten rauhoittua joogassa kylpylän parvella. Tarjolla on muun muassa hathaa ja ilmajoogaa sekä hot joogaa.

järvisydän jooga
Järvisydämen luonnonmateriaalit tuovat joogaan tunnelmaa.

Kokeile ainakin tämä:

Järvisydämen kylpylä on ainutlaatuinen. Hämyinen allasosasto on rakennettu uppotukeista sekä luonnonkivestä, ja ulkoaltaiden vesi pumpataan suoraan Saimaasta. Kylpylä lämpenee maalämmöllä ja aurinkoenergialla. Hämyisessä spassa on rentouttavia loikoilusoppeja ja useita saunoja, tavallisten saunojen lisäksi päivän treeneissä väsyneitä lihaksia voi pehmentää hammamissa, höyrysaunassa tai inrapunasaunassa. Alueelta löytyy myös suolahuone, josta voi hakea apua iho- ja hengitysvaivoihin. Kylpylän yhteydessä on myös kauneushoitola, jossa itseään voi hemmotella turvehoidoilla tai vaikkapa savolaisella pää­hieronnalla.

Lisätietoja: jarvisydan.com

Lohja Spa & Resortin allasosasto
Lohja Spa & Resortin allasosasto on pienehkö mutta upea.

Lohja Spa & Resort – rauhoitu elämyskylpylässä

Missä:

Keskellä Karjalohjan maalais­idylliä sijaitseva Lohja Spa & ­Resort on noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Aiemmin Päivä­kumpuna tunnettu lomakeskus järjesti 1950-luvulla virkistyslomia ”vähävaraisille ja väsyneille äideille”. Sittemmin virkistyskeskus on laajentunut kokonaiseksi loma­kyläksi. Kylpylähotellin ja rantamökkien lisäksi majoitusvaihtoehtoja on isommallekin porukalle: rivitalomaisen rinnetalon lemmikkihuoneeseen mahtuu viisihenkinen perhe sekä koira

Lohjaspa suolasauna
Lohja Spa & ­Resortin suola­saunassa lepää keho ja mieli.

Aktiviteetit:

Kylpylän erikoisuus on täysimittainen palloiluhalli, jonka voi varata yksityiskäyttöön. Hallista löytyy välineitä muun muassa sulkapallon, koripallon ja sählyn pelaamiseen. Kylpylässä on myös pieni kuntosali. Allasosastolla on huomioitu kuntoilijat ja nautiskelijat. Isossa altaassa voi uida matkaa tai kokeilla taitojaan kiipeilyseinällä. Pore­altaat, kuumat ja kylmät kylvyt sekä vesihieronta-allas rentouttavat urheilun rasittamaa kroppaa. Lempeät elämys­saunat houkuttavat lapsetkin istumaan hetkeksi aloilleen. Kylmää ja kuumaa vuorottelevat kahluu­altaat jalkapohjaa hierovine mukula­kivineen ovat uimareissun yllätyssuosikki.

Ulkoilmasta voi nauttia kylpylän pihapiiriin rakennetulla frisbeegolf-radalla. Kesällä voi pulahtaa Lohjanjärveen ja kylpylästä on mahdollista vuokrata sup-lautoja, kanootteja ja soutu­veneitä.

Hydrohex-­vesijumppa
Hydrohex-­vesijumppa laittaa ­liikkumaan veden alla.

Kokeile ainakin tämä:

Kuntouima-altaan omatoimi­vesijumppa on koukuttava. Valittu Hydrohex-vesijumppa­ohjelma näkyy altaan vieressä olevalta screeniltä ja eritasoisia ja -kestoisia jumppia on lukuisia. Core Crusher -rääkki saa vatsalihakset polttelemaan yllättävän tehokkaasti.

Lisätietoja: lohjaspa.fi

Holiday-Club-Saimaa

Holiday Club Saimaa – nautiskelijan aktiiviloma

Missä:

Vuonna 1926 rakennetussa Rauhan piirimielisairaalassa hoidettin psyykkisesti sairaita potilaita 74 vuoden ajan. Kun sairaaala vuonna 2000 suljettiin, Saimaan rannalla sijaitseva parantola remontoitiin kylpylähotelliksi ja lomakeskukseksi. Puistomainen pihapiiri ja muutamat säilyneet uusklassiset sairaalarakennukset muistuttavat paikan historiasta ja tarjoavat mukavat puitteet rentoutumiselle ja mielen lepuuttamiselle.

Holiday-Club-Saimaa
Holiday Club ­Saimaan allasosastolla vesi­peto on irti!

Aktiviteetit:

Tarjonnassa on panostettu koko perheen yhteiseen tekemiseen. Cirque de Saimaa -kylpylä on rakennettu maan alle ja paikan juju onkin valoin ja värein luotu kylpyläelämys, joka on erityisesti lasten mieleen. Aikuisia aisteja hemmotellaan hämyisen tunnelmallisessa saunamaailmassa. Sauna-hoppingin välillä voi pulahtaa Suomen kesäistä järveä vastaavaan +20 asteiseen altaaseen virkistäytymään tai vetäytyä takan äärelle lepotuoliin siemailemaan kylmää juomaa. Kylpylän katolta löytyvät ulkoaltaat sekä perinteinen hirsisauna. Jos maan alla vietetyn päivän jälkeen keho kaipaa happihyppelyä, voi hotellilta varata padel- tai tenniskentän tai vuokrata fatbiken ja hurauttaa tutustumaan pihan tuntumasta lähteviin luontopolkuihin.

Castle-siiven huoneet sopivat tunnelmalliseen rauhoittumiseen.

Kokeile ainakin tämä:

Harva kylpylähotelli voi rehvastella omalla jäähallilla, mutta Saimaalla sirklaamaan pääsee vaikka keskellä kesää. Omia luistimia ei tarvitse kantaa mukana, ne saa vuokrattua aktiviteettikeskuksesta. Loman kruunaa rentouttava hieronta ylellisessä Harmony Spassa sekä Rotisseur-kilvet ansainneen ravintola Le Biffin käsittämättömän hyvä ruoka. Vaikka kroppaa jo väsyttäisi, keilahallilla on illalla niin hyvä meno, että on pelattava edes yksi kierros ennen pehkuihin kaatumista.

Lisätietoja: holidayclubresorts.com

Tilaa Fit!

Lue myös:

Kaipaatko hemmottelua? 4 x miniloma kotimaassa

Treenaajan nautiskelumatka Hankoon

Berliini on täydellinen kohde liikuntalomalle – 7 upeaa treenipaikkaa!

Teksti Toimitus
Kuvat Kylpylät