Berliini on täydellinen kohde liikuntalomalle – 7 upeaa treenipaikkaa!

Seikkaile sademetsässä, suppaile kuuluisien nähtävyyksien juurella tai juokse intervalleja hiekkadyyneillä. Berliini on liikkujan unelmakohde.

1. Lähde etelään – Tropical Islands -vesipuisto 
ja lomamaailma

Vanhaan zeppeliinihalliin rakennettu vesimaailma on epätodellinen ilmestys. Flamingot ja riikinkukot tepastelevat oikeiden mangrovepuiden juurella sademetsässä. Parin sadan metrin mittainen sisähiekkaranta täyttyy päivänpaistattelijoista ja hiekkalinnojen rakentajista. Tropiikissa voi myös viilettää vauhdikkaissa vesiliukumäissä, nousta kuumailmapallolla yläilmoihin tai lekotella thaimaalaistyylisissä laguuneissa. Jos päiväreissu tuntuu liian lyhyeltä, yönsä voi viettää lisämaksua vastaan hiekalle pystytetyssä teltassa tai ylellisessä bungalowissa.

Hinta tropiikki 42 e, tropiikki ja saunamaailma 49 e

Sijainti Tropical-Islands-Allee 1, 15910 Krausnick. Sijaitsee noin tunnin junamatkan päässä Berliinistä. Lähimmältä juna-asemalta ilmainen bussikuljetus perille.

Hyvä tietää Pakkaa uikkarin lisäksi mukaan hellemekko tai sortsit, joissa voit oleskella alueella.

2. Hikoile hiekalla – Beach volley -puistot BeachMitte ja Beach61

Vaikka Berliini ei ole mikään rantalomakohde, biitsitunnelmaan pääsee virittäytymään kaupungin upeissa beach volley -puistoissa. Kymmenet hyvin hoidetut ja pehmeähiekkaiset kentät houkuttelevat rantalentiksen ystäviä luokseen. Kun pelailusta saa tarpeekseen, rennosta kesäfiiliksestä, letkeistä rytmeistä ja biitsibaarin antimista voi nauttia myös katsomon puolella. Viikonloppuisin puistoissa järjestetään turnauksia ja kursseja niin kokeneemmille biitsareille kuin aloittelijoille. BeachMitten kävijä voi myös kokeilla lisämaksusta kiipeilyä viereisessä seikkailupuistossa.

Hinta sisäänpääsy ilmainen, kenttävuokra BeachMitte: 14-18 e/h ja Beach61: 12-17e/h

Sijainti BeachMitte: Caroline-Michaelis-Straße 8, Beach61: Yorckstraße 35

Hyvä tietää Helteellä mukaan kannattaa ottaa pienet sukat, jotta kuuma hiekka ei polta pelatessa jalkoja.

3. Rentoudu kylpylässä – Vabali Spa

Ensi alkuun saksalainen kylpyläkulttuuri hämmentää: täällähän uiskennellaan alasti! Kun alkujärkytyksestä toipuu, nakuilun unohtaa nopeasti. Kukaan ei tirkistele tai katso pitkään. Itämainen kylpylä lumoaa kauneudellaan ja harmonisuudellaan. Vabali on täydellinen lomailijan keidas, jossa suurkaupungin melske hälvenee ja mieli tyyntyy. Rentoutumishuoneissa loikoilu, viltin alla vesisängyssä otetut nokoset ja saunanlauteilla hikoilu takaavat raukean fiiliksen koko loppupäiväksi. Unohtumaton elämys on niin ikään saksalainen löylysessio, jonka aikana löylymestari huitoo aromeja pyyhkeellä ilmaan.

Hinta 20,50 e (2 h), 35,50 e (päivälippu)

Sijainti Seydlitzstraße 6

Hyvä tietää Pyyhkeitä ja kylpytakkeja saa vuokrata, mutta mukaan voi ottaa myös omat.

Lue myös: Vietä hyvinvointiloma Budapestissä

4. Kiipeä puuhun – Kiipeilypuisto, Waldhochseilgarten Jungfernheide ja 
Bergwerk

Metsän siimekseen, kaupungin länsilaidalle kätkeytyy Berliinin suurin seikkailupuisto Jungfernheide. Vaikeustasoltaan vaihtelevat kiipeilyradat ovat täynnä jännittäviä tehtäviä, jotka kysyvät seikkailijalta todellista kanttia. Kiikkerät trapetsit, huojuvat polut ja leppoisat vaijeriliu’ut johdattavat kiipeilijän puun latvasta toiseen. Ratoja on niin monta, ettei kolmessa tunnissa ehdi millään koluta kaikkia läpi. Yläilmoissa keikkumisen lomassa voi pitää ansaitun evästauon viereisellä niityllä. Jos sää ei suosi lomailijaa, kiipeilyä voi harrastaa myös sisätiloissa: Berliinissä sijaitsee Euroopan suurin sisäseikkailupuisto BergWerk.

Hinta Jungfernheide: 19–22 e (3 h), BergWerk 23 e (2,5 h)

Sijainti Jungfernheide: Heckerdamm 260, BergWerk: Stendaler Str. 25

Hyvä tietää Laita jalkaan tukevapohjaiset kengät.

Lue myös: Suuntaa lasten kanssa Tallinnaan

5. Kävele kukkaloistossa – Kansainvälinen puutarhanäyttely, 
IGA Berlin 2017

Tuhannet toinen toistaan värikkäämmät kukat ja lukuisat vesitaideteokset toivottavat vierailijan tervetulleeksi kansainväliseen puutarhanäyttelyyn. Puistossa vaeltelu on kuin pienoismatka maailman ympäri: täältä löytyy niin korealainen, italialainen, kiinalainen kuin englantilainen puutarha. Aktiivisuusmittarin askeltavoite täyttyy kevyesti, jos näyttelyn joka kolkan haluaa tutkia. Tehokas porrastreeni tulee puolestaan tehtyä, kun kipuaa pilven muotoiselle näköalatasanteelle. Väsymyksen iskiessä puiston toiselle laidalle voi siirtyä gondolihissillä.

Hinta 20 e (päivälippu)

Sijainti Hellersdorfer Str. 159

Hyvä tietää Varaa tarpeksi aikaa, jos haluat tutustua puistoon läpikotaisin.

6.Suppaile joessa – SUP-vuokraamo, 
StandUpClub Berlin

Berliinin läpi virtaava Spree-joki on suppailijan ja melojan unelma, ja helpoiten kaupunkiin tutustuukin vedenpinnan tasolta. Mainio aloituspaikka on kaupungin trendikkäällä itälaidalla sijaitseva StandUpClub Berlin, joka vuokraa lautoja ja järjestää hauskoja päiväretkiä. Halusitpa ihailla auringonlaskua vesiltä käsin tai kokeilla SUP-joogaa, täällä se onnistuu. Vettä kauhoessa pääsee samalla katselemaan ohikiitäviä nähtävyyksiä, kuten vanhaa Oberbaumbrücke -siltaa tai Molecule Man -taideteosta. Suppailun päätteeksi voi pulahtaa vilvoittelemaan joessa kelluvaan Badeschiff -uima-altaaseen.

Hinta Vuokraus: 12 e (tunti), 50 e (päivä), retkien hinta vaihtelee, Badeschiff: 5,50 e

Sijainti Arena Berlin, Eichenstraße 4

Hyvä tietää Suppailuun kannattaa tehdä etukäteisvaraus. Puh. +49 30 54031123.

7. Lenkkeile metsän siimekseen – Grunewaldin metsä

Länsi-Berliinin helmi on 30 neliökilometrin alueelle levittäytyvä Grunewald-metsä, joka tarjoaa satumaiset maastot niin pyöräilyyn kuin juoksuun. Juurakoihin kompurointia ei tarvitse jännittää, sillä joka puolella kulkee kävelyteitä. Jos lenkkiinsä haluaa lisätehoja, metsän keskellä kohoavilla Sandgrube-hiekkadyyneillä voi juosta hapottavia intervalleja. Historiannälkäinen lenkkeilijä taas kiipeää paholaisen kukkulaksi nimetylle Teufelsbergille, jonka laella kohoaa vanha vakoiluasema. Hikisen kirmailun jälkeen on ihana kastautua yhdessä metsää reunustavien järvien poukamista.

Hinta ilmainen, vakoiluasema 8 e

Sijainti S-Bahnhof Grunewald (juna-asema) on hyvä lähtöpiste lenkille.

Hyvä tietää Ota mukaan puhelin tai kartta, jotta löydät takaisin.

Testaa nämä ruokapaikat

Schwarzes Kaffee, Kantstraße 148

Taiteilijoiden suosima legendaarinen ravintola on auki kellon ympäri mutta silti aina täynnä. Suositus runsaille aamiaisille, jotka tunnetaan muun muassa sellaisilla nimillä kuin ”aamiainen Tiffanylla” tai ”myöhäinen rakkaus”.

Habibi, Goltzstraße 24

Älä anna ulkonäön hämätä. Pienestä katuruokapaikasta saa kaupungin parhaat falafelit ja shawarmat. Herkulliset pitaleivät saavat loppusilauksen rapeaksi paistetuista vihanneksista ja herkullisista kastikkeista.

Rawtastic, Danziger Str. 16

Vegaani- ja raakaruokaa tarjoilevan ravintolan annokset ovat ihanan värikkäitä ja takuulla tuoreita. Listalta löytyy muun muassa maukkaita salaatteja, kulhoja ja vietnamilaisia rullia.

Lue myös:

5 sporttista talvilomakohdetta

Hangelle vai hiekalle? Nämä ovat talven parhaat matkakohteet