Koli tarjoaa hulppeat puitteet minilomalle.

Kaipaatko hemmottelua? 4 x miniloma kotimaassa

Miniloma tekee aina hyvää. Kotimaa tarjoaa ihania kylpylöitä, joissa mieli lepää ja aktiviteetteja riittää.

Koli – ­­hyvinvointia kansallis­maisemassa

Koli Relax Spassa on harmoninen tunnelma. Porelataasta avautuu huikea näköala.

Missä
Suomen ehkä huikein hotellinäköala avautuu Kolin kansallismaisemaan Break Sokos Hotel Kolin ikkunoista. Pielisen matalia saariketjuja ja Kolin kansallispuiston vaaroja voisi tuijotella tuntikausia ihan vain hotellihuoneesta käsin. Onneksi mökkihöperyys ei ole vaarana, sillä Kolin alueella on pakko päästä luontoon. Hyvin merkityt reitit houkuttelevat patikoimaan, talvella hiihtämään, laskettelemaan tai lumikenkäilemään.

Hemmottelua
Lumenen Koli Relax Spa on hämyinen kylpyläparatiisi, jossa voi kulkea erilaisia saunapolkuja annettujen ohjeiden mukaan. Kylmän ja lämpimien altaiden ja suihkujen vuorottelu voimistaa kehoa. Vedenalainen äänimaisema Jean Sibeliuksen Finlandian tahtiin taas rentouttaa kummasti. Jokainen asiakas saa mukaansa kylpykiulun, jossa on Lumenen spa-tuotteita. Oma pisteensä on muun muassa jalkojen suolakuorinnalle ja saunaan mennään kasvonaamiossa. Kylpylän erikoisuutena on ulkoterasille sijoitetut paljut, joissa voi rauhoittua maisemaa ihaillen.

Kokeile ainakin tämä
Aamuvirkut palkitaan upealla kokemuksella, jos tohtii herätä auringonnousun aikaan ja kiivetä Ukko-Kolille seuraamaan, kun aurinko nousee. Jylhällä kalliolla istuskellessa tuntee itsensä pieneksi. Aamureippailun jälkeen voi vielä ottaa pienet nokoset ennen aamupalaa, johon kuuluvat muun muassa täydelliset karjalanpiirakat.

Bomba – hiljentymistä ­karjalalaisessa kehdossa

Bomba span aurinko­terassin altaissa voi talvisinkin köllötellä ja ihailla tähtitaivasta.

Missä
Nurmekseen vuonna 1978 ­rakennetun Bomban talon ympärille on muodostunut kokonainen karjalainen kylä, jossa aika on pysähtynyt ja tunnelma ainutlaatuinen. Majoittua voi karjalaista arkkitehtuuria mukailevissa taloissa tai Break ­Sokos Hotel Bombassa. Tekemistä riittää: päivän aikana voi karjalaiseen kulttuuriin tutustumisen lisäksi lisätä kierroksia lenkki­poluilla ja laduilla, jotka lähtevät hotellin pihasta suoraan metsän suojiin. Jos kaipaat mielenrauhaa, tutustu Uumen-retriitteihin. Tarjolla on muun muassa joogaa ja itsetuntemusta. Kursseja järjestetään myös Kolilla.

Hemmottelua
Break Sokos Hotel Bomban spa on uudistettu jokin aika sitten hyvällä maulla. Varsinkin kalevalaisesta perinteestä nimensä saaneisiin saunoihin on panostettu. Elämyssuihkuissa pääsee mielikuvitusmatkalle rauhoittavaan luontoon. Altaita löytyy moneen makuun: pääaltaassa on hierovia suihkuja, kuuma- ja kylmävesialtaat virittävät aisteja. Lämpimissä ulkoaltaissa voi ihastella Pielisen aaltojen leikkiä.

Kokeile ainakin tämä
Kävele Hiljentymisen polkua pitkin Pyhittäjäisien Sergei ja Herman Valamolaisten rukoushuoneelle, jonka esikuvana on toiminut Venäjän rajan taakse jäänyt Ägläjärven tsasouna. Pysäyttävä kokemus on hiljentyä 101 ristin edessä. Ne muistuttavat 101 suojärveläisen sotavangin kuolemasta talvisodan aikana vankileirillä. Osa näistä siviiliuhreista oli vain muutaman päivän ikäisiä.

St. George – miniloma Helsingin keskustassa

Hotel St. Georgen Care-kylpylä tarjoaa hierontoja sekä erilaisia kasvo- ja vartalohoitoja. Hoidon jälkeen on ihana pulahtaa altaaseen.

Missä
Uuden ajan luksushotelliksi julistautuneen St. Georgen spa, jonka nimi Care kertoo tärkeimmän: hoitolassa satsataan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Hoitojen ja hierontojen lisäksi tarjolla on myös ravitsemus- ja unineuvontaa, koska taustalla vaikuttavat Hintsa Performancen opit. Ei uskoisi, että ollaan Lönnrotin­kadulla, ihan Helsingin keskus­tassa: kun pujahdat kadun vilinästä aulaan, valtava luonnonvaloa matkiva seinä saa aistit hereille ja kiire katkeaa.

Hemmottelua
Olen valinnut The Revival Experience -hieronnan, koska se lupaa istumatyöläiselle helpotusta yläkroppaan. Pidän siitä, ­että hieroja tarkistaa alkajaisiksi, miksi olen valinnut juuri ­elvyttävän hoidon. Liukuhihnakohtelusta ei ole tietoakaan. Eteerinen öljy ja rauhoittava musiikki tasoittavat mielen, mutta nesteet ja stressi saavat kyytiä, sillä hierojan otteet ovat vahvat. Kun ensin yläselkä, niska, kädet ja takaraivo ja sitten kaula, kasvot ja päälaki on käsitelty, on rentoutunut ja virkistynyt olo. Väsymys ja kiukutteleva niska jäävät hoitohuoneeseen.

Kokeile ainakin tämä
Ennen hoitoa voi istahtaa hetkeksi odotustilaan juomaan kupillinen matchaa ja nauttimaan hiljaisuudesta. Hoidon jälkeen käynti kylpylässä sisältyy hintaan. Perinteinen tai turkkilainen sauna ja niin kaunis pieni uimahuone, että kyyneleet nousevat silmiin, täydentävät käynnin.

Viking Grace – ­irtiotto ­Itämerellä

Viking Gracen pore­altaista näkee upean saaristomaiseman.

Missä
24 tunnin risteily on tehokas ja nopea tapa päästää arjen kiireistä irti. Turusta lähtevä Viking Grace on satsannut hyvinvointiin eikä pahasta ole sekään, että matkan aikana voi ihastella Itämeren kauneinta saaristomaisemaa. Shoppailusta nauttiville löytyy kaikenmoista mukavaa tuliaista.

Hemmottelua
Viking Grace Spa & Wellness -­kylpylässä sujahtaa helposti kaksi tuntia porealtaissa lekotellen ja esimerkiksi yrttisaunan lempeissä löylyissä nautiskellen. Kun kuumuus iskee, voi suunnata vilvoittelemaan lumiluolaan. Spa-hetkeen voi yhdistää hemmotteluhoidon kauneushoitolan puolella. Hemmotteluhetken jälkeen voi rentoutua vielä hetken kylpytakki päällä raikkaasta smoothiesta nauttien spa-osaston pikkubaarissa. Jos matkustaa minilomalle isommalla porukalla, kannattaa harkita VIP Saunan vuokraamista.

Kokeile ainakin tämä
Oscar à la Carte -ravintolan äyriäisvati on legendaarinen, ja jos merenelävät maistuvat, on syytä varata pöytä ja antautua meren antimien äärellä. Annoksessa on mukana muun muassa ostereita, hummeria, katkarapuja ja simpukoita erilaisten kastikkeiden kera. Lasi samppanjaa kruunaa illallisen. Tunnelmaa kohottaa pianisti, joka soittaa evergreenejä tunteella.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Parhaat matkakohteet lenkkeilijän lomalla

Parhaat vinkit rentouttavaan ja palauttavaan lomaan

Kaipaatko lomalta aktiivisuutta? Urheilijat paljastavat parhaat treenikohteet