Adama Sofia
Adama Sofia on 26-vuotias positiiviseen psykologiaan erikoistunut valmentaja sekä hyvinvointivloggaaja.

Hyvinvointivloggaaja Adama Sofia: ”Suosittelen joka aamu kirjautumaan kännykän sijasta hetkeksi omaan elämään”

Valmentaja ja hyvinvointivloggaaja Adama Sofian käsitys hyvinvoinnista mullistui positiivisen psykologian myötä.

Positiivinen psykologia muutti ajattelutapani kokonaan. Kun perustin oman yritykseni parikymppisenä, mittasin menestystä rahan ja kovan työn kautta. Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu vahvasti epäonnistumisen odotus, ja myös minulla oli aluksi vaikeuksia uskoa omiin kykyihini. Olin täynnä luovia visioita, mutten tiennyt miten pystyisin toteuttamaan niitä merkityksellisesti. Positiivisen psykologian avulla olen oppinut päästämään irti rajoittavista ajatuksista. Nyt missioni on auttaa jokaista toteuttamaan täyttä potentiaaliaan mielekkäällä tavalla.

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ei riitä, että liikunta ja ravinto ovat tasapainossa. Myös mielen täytyy voida hyvin. En enää ajattele, että lepo olisi laiskuutta. Kun stressitasoni ylittyvät, kehoni kertoo siitä. Meditointi on paras tapa laskea liian kovia kierroksia. Sen tarkoitus ei ole hiljentää ajatuksia vaan oppia elämään niiden kanssa. Meditoida voi vaikka aamulla suihkussa.

Olen vähentänyt kovan treenin määrää ja lisännyt rauhoittavaa liikuntaa kuten yin joogaa. Kirjoitan joka päivä kiitollisuuspäiväkirjaa, sillä hyvään keskittyminen lisää positiivisuutta. Suosittelen joka aamu kirjautumaan kännykän sijasta ensin hetkeksi omaan elämään ja kysymään mitä itselle kuuluu. Oman mielen ja kehon kuuntelu on parasta itsensä ­kehittämistä.”

 Instagram @adamasofia.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Uusi ura liikunnasta – ”En halua päätyä uuteen uraputkeen”

Joogaohjaaja Monika Mäkitalo: ”Kohtalo sanoi, että herää pahvi, tämä ei ole sinua varten”

Löytyykö motivaatio treenaamiseen 8 viikossa?

 

Teksti Anna Povenius
Kuvat Hanna Linnakko