Rasvanpolttoa tehostava treeniohjelma – Tuloksia jo kuukaudessa

Rasvanpoltto on helppoa Fitin treeniohjelmalla. Sen avulla saat tuloksia jo kuukaudessa. Muista kuitenkin treeniä tukeva ruokavalio.

Rasvanpoltto moninkertaistuu ja voit nähdä tuloksia jo alle kuukaudessa, kun yhdistät normaaliin treeni­ohjelmaasi kolme 15–20 minuutin HIIT-harjoitusta viikossa.

Treenata täytyy 4–5 kertaa viikossa, niin, että teet vähintään 3 kertaa viikossa peruskuntoharjoittelua: kuntosalia, sykettä nostattavaa ryhmäliikuntaa, juoksua, pyöräilyä tai uintia. On tärkeää, että muistat  pitää vähintään kaksi lepopäivää. Jos et ehdi palautua, ei synny tuloksia.

Yhdistä peruskuntoharjoitteluun vähintään 3 kertaa viikossa HIIT-harjoitus. Voit tehdä HIIT:in joko peruskunto­treenin yhteydessä tai erikseen omana harjoituksenaan. Tee 15 minuutin HIIT esimerkiksi 45 minuutin lenkin välitreeninä tai sen jälkeen. Voit myös tehdä yhtenä päivän normilenkin ja seuraavana päivänä pelkän 20 minuutin HIIT:in.

Rasvanpolttoa tehostava treeniviikko

Maanantai

Peruskuntoharjoittelu 45 minuuttia ja HIIT-treeni 15 minuuttia.

Tiistai

Peruskuntoharjoittelu 45–60 minuuttia tai HIIT-treeni 20 minuuttia.

Keskiviikko

Peruskuntoharjoittelu 45–60 minuuttia ja HIIT-treeni 20 min.

Torstai

Lepopäivä

Perjantai

Peruskuntoharjoittelu 45 minuuttia tai HIIT-treeni 15 minuuttia.

Lauantai

Peruskuntoharjoittelu 45–60 minuuttia ja HIIT-treeni 20 min

Sunnuntai

Lepopäivä

Ruokavalio tukee rasvanpolttoa

Tiukkakaan treeni ei saa kehon rasvaprosenttia pienenemään, jos ruokavalio ei ole kunnossa. Rasvanpolttoon tarvitaan pieni energiavaje, mutta missään nimessä ei kannata syödä liian vähän, sillä silloin et jaksa treenata ja keho voi mennä säästöliekille.

Syö säännöllisesti 4–5 ateriaa päivässä niin, että päivittäinen energiansaanti on 300–400 kaloria vähemmän kuin aiemmin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi ylimääräisten sokeria, rasvaa tai höttöhiilareita sisältävien välipalojen pois jättämistä tai korvaamista vihanneksilla tai ­hedelmillä.

Kasvikset ja vihannekset ovat ruokavalion pohja, ja lisäksi joka aterialla on hyvä olla vähärasvaista proteiinia. Lisää hiilihydraatteja kulutuksen mukaan kuitupitoisista kasviksista, viljoista ja hedelmistä. Käytä hyvälaatuisia kasviperäisiä rasvoja kohtuudella.

Lue myös:

4 tapaa polttaa enemmän rasvaa

Näin kävely vaikuttaa terveyteesi – vain 30 minuuttia päivässä riittää!

Miksi perus­kestävyyteen kannattaa panostaa?

 

Teksti Mirja Aarnio
Kuvat Adobe