4 tapaa polttaa enemmän rasvaa

Haluat timmimmän kropan? Näiden vinkkien avulla poltat roimasti rasvaa ja kiinteydyt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Liikuta koko kroppaa

Olet varmasti kuullut, että rauhallinen, matalasykkeinen liikunta polttaa rasvaa. Toimii kyllä, mutta viime vuosina tutkimustieto on osoittanut, että reipastahtinen treeni, esimerkiksi intervalliharjoittelu, sulattaa rasvaa tehokkaammin. Intervalleja voi tehdä juosten tai pyöräillen, mutta tehokkaimman intervallitreenin saat hyppien ja haastavilla lihaskuntoliikkeillä. Kun liikutat useampaa lihasta kerralla, energiaa kuluu paljon enemmän kuin eristävissä lihaskuntojumpissa. Kroppasi myös erittää tehokkaammin rasvaa polttavia hormoneja.

2. Pidä tempo nopeana

Nopeat ja raskaat liikkeet aktivoivat lihaksesi kokonaan töihin, kun taas hitaassa rasvanpolttoliikunnassa osa lihaksesta uinuu koko treenin ajan. Kun koko lihas on töissä, se kiinteytyy nopeammin ja muotoutuu juuri oikeista paikoista. Kun teet liikkeesi mahdollisimman nopeasti, tulee treeniin enemmän toistoja, ja siten myös kalorinkulutus nousee.

3. Välineet käyttöön

Treenit tehdään usein vain yhdellä välineellä, mutta parhaassa rasvanpolttotreenissä käytät niin kahvakuulaa, vapaita painoja, kuntosalilaitteita kuin oman kropan vastusta. Näin treenistä tulee paitsi monipuolisempaa, myös hauskempaa. Myös sykemittari on loistava apuväline. Jos sykkeesi ei nouse lähelle maksimia treenin aikana, on aika tsempata!

4. Laske aikaa, älä toistoja

Älä keskity toistoihin, vaan ota aikaa. Kännykän sekuntikello on loistava apuväline. Tee tiettyä treeniliikettä esimerkiksi 30 sekunnin verran. Voi kuulostaa lyhyeltä ajalta, mutta jos teet liikkeet nopeasti ja tehokkaasti, ei pidempään jaksaisikaan. 30 sekunnin työjaksoa seuraa 15 sekunnin palautuminen, minkä jälkeen lähdet taas hommiin – vaikka hieman hengästyttäisikin. Kun olet tehnyt muutaman liikkeen (esimerkiksi viisi tai kuusi), voit huilata minuutin. Tee yhteensä kolme kierrosta. Treeni on siis hyvin lyhyt ja napakka.