hiphop-jooga

Lajihurahdus: Hiphop-jooga – joko olet kokeillut?

Joogaaminen hiphopin tahtiin voi tuntua alkuun hassulta ajatukselta. Jokainen kuulokkeet ­korvilla treenaava kuitenkin tietää, kuinka paljon musiikki voi vaikuttaa omaan treenifiilikseen. Iloksemme voimmekin kertoa, että maailmalla suurta suosiota nauttiva hiphop-jooga on rantautunut myös Suomeen. Jos joogaaminen ei kiinnosta mantrojen tai taustalla soivan hitaan musiikin takia, suosittelemme antamaan hiphop-joogalle mahdollisuuden.

Hiphop-joogaan voi tutustua myös kotona. YouTubesta löytyy paljon hiphop-joogavideoita. Kun liikkeet tulevat tutuiksi, hiphop-jooga onnistuu myös kehoa kuunnellen oman suosikkisoittolistan tahtiin.

Hiphop-jooga – bileet jooga­matolla

”Meillä oli kolme ­vuotta ­sitten tyttöjen ilta, ­jossa minun piti vetää joogaa muille. Laitoin soittolistalle hiphop-musiikkia, sillä tykkäämme kaikki siitä. Illan edetessä emme lopulta edes jooganneet, mutta ajatus hiphop-joogasta jäi elämään.

Nyt hiphop-­tunneillani musiikkia soittaa dj, joten joogatunnit ovat kuin bileet. Kyse on ihan tavallisesta joogatunnista, liikkeet vain tehdään hiphop-, R&B- ja popmusiikin tahtiin. Kynnys joogatunnille tulemisesta saattaa osalle olla matalampi, kun taustalla ei soi ­mantramusiikki.” – Joogaohjaaja Kriselda Mustonen

hiphop-jooga

Fit testasi hiphop-joogaa:

Tunnin aluksi ohjaaja Kriselda Mustonen pyytää meitä sulkemaan silmämme ja päästämään irti kaikista ennakkoajatuksista, joita meillä on tuntia kohtaan. Teemme aurinkotervehdyksiä muun muassa Draken tahtiin. Musiikki vaikuttaa tunnelmaan ja tekee harjoituksesta leikkisän.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Helppoa joogaharjoitusta jokaiseen päivään – 5 helppoa asanaa

Mikä ihmeen metsäjooga? Innostu asanoista Suomen luonnossa

Me Too paljasti: seksuaalinen häirintä kuuluu joogamaailmaankin

Teksti marissa siivonen
Kuvat haastateltavat