granola
Kun jääkaapissa on aina rahkaa tai jogurttia, ei treenin jälkeinen nälkä kamppaa.

Rapea granola

Neljälle, Valmistusaika 30 minuuttia

Ainesosat:

2 rkl kasvisöljyä
3 ½ dl kaurahiutaleita
3 rkl ruskeaa sokeria
½ tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl hasselpähkinöitä
2 rkl kookoshiutaleita
3 rkl hunajaa
1 tl vaniljauutetta

Valmistusohje:

  1. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Sekoita kuivat aineet, kaurahiutaleet, sokeri, kaneli, suola, kurpitsansiemenet, hasselpähkinät ja kookoshiutaleet, keskenään.
  2. Vatkaa öljy, hunaja ja vaniljauute tasaiseksi seokseksi. Kaada seos kuiva-aineiden päälle ja sekoita hyvin. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 15−20 minuuttia, kunnes granola on paahtunut kullanruskeaksi.
  3. Nauti treenin jälkeen esimerkiksi luonnonjogurtin ja banaanin kanssa.

Ravintosisältö/annos

+ 1,25 dl jogurttia ja 1/4 banaani
481 kaloria
14,1 g proteiinia
63 g hiilihydraatteja
31,8 g sokeria
20,7 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 8,3 g
6,0 g kuitua
0,1 g suolaa

Lue myös:

Hedelmäsmoothie, granolaa ja superfoodeja

Aamiaissmoothie marjoista ja siemenistä

Tee itse kuitumysli

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva