Jääkylmä suihku vai kahvia naamaan? Kwinoja väsymyksen voittamiseen on monia.

Tunnetut suomalaisnaiset paljastavat: Näin taltutan väsymyksen

Väsymystä vastaan voi taistella. Poimi näiden naisten vinkit talteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juontaja ja Supermoodin perustaja Anne Kukkohovi:

”Ehdoton energianlähteeni on infrapunasauna. Se ei perinteisen saunan tapaan tee raukeaksi, vaan olo on kirkas ja pirteä. On sanottu, että se vastaisi kymmenen kilometrin lenkkiä. Siitä en tiedä, mutta infra on henkireikäni pitkien tv-tuotantojen aikana. Toinen kikkani on hammaspesu, niin oudolta kuin  se kuulostaakin. Kun väsymys iskee ja työpäivän jälkeen pitäisi lähteä uudelleen radalle, hammaspesu on kuin uusi alku, uusi aamu. 

Olen myös koukussa chiageeliin, jota syön aamupalaksi. Sillä jaksaa pitkään. Sekoitan chiat mantelimaitoon ja annan turvota hyvän tovin. Sekaan lisään vaniljaa, kanelia ja fiiliksen mukaan hunajaa. Sen päälle granolaa ja marjoja. Ah, tekee hyvää vatsalle, keholle  ja mielelle.” 

Hyvinvointibloggaaja ja malli Vilma Peltonen:

”Aloitan aamuni jääkylmällä kasvopesulla. Päivän aikana huolehdin nesteytyksestä ja juon kahvin sijaan paljon vettä ja vihreää teetä. Teen usein myös hyvänmakuisen viherjuoman, johon tulee nokkosuutetta, 

MSM+C-jauhetta, viherjauhetta ja sitruunaa veteen sekoitettuna. Olo raikastuu hetkessä. Ennen treeniä saan energiat nousuun laittamalla tanssimusiikit soimaan. Myös päälläseisonta toimii energisoivana liikkeenä: kun veri virtaa päähän, se myös rentouttaa hyvällä tapaa.” 

Joogaopettaja Mia Jokiniva:

”Kun väsymys vaivaa ja olo on nuutunut ja tekisi mieli keittää kahvit, kokeilen ensin lempihengitysharjoitustani. Yleensä sen jälkeen virkeys suorastaan kohisee päässä.

Tee näin: Tyhjennä keuhkot parilla liioitellulla uloshengityksellä. Laske sitten sisäänhengityksellä kymmeneen. Yksi lasku voi olla vajaan sekunnin mittainen. Pidätä hengitystä kymmenen laskua. Jatka hengittämällä ulos kymmenen laskun ajan.  Jatka 5–6 kierrosta. Jos kymmenen tuntuu liian pitkältä, lyhennä laskuja 6–8 sekuntiin.

Harjoitus lisää kertahengityskapasiteettia ja näin ollen myös hapen ja hiilidioksidin kiertoa kehossa. Aivot saavat enemmän happea käyttöönsä ja mielikin terävöityy.” 

Lue myös:

Väsyttääkö koko ajan? Piristä oloasi näillä vinkeillä

Eikö uni tule? 5 keinoa saada unirytmi kohdilleen 

 

Teksti Johanna Lätti