Viivi Pumpanen
Viivi Pumpanen hoitaa migreeniään rauhoittumalla.

Viivi Pumpanen: ”Sairaus on opettanut pitämään itsestäni huolta”

Juontaja ja näyttelijä Viivi Pumpanen on monessa mukana. Kiireinen työ ja nopeat harrastukset vaativat vastapainoksi hiljentymistä.

Viivi Pumpanen nähdään parhaillaan Possessa ja pian alkaa myös Gladiaattorit-sarja, jota hän juontaa. Kesällä Viivi nähdään Rakkauden autokorjaamo -näytelmässä Oulussa. Kiirettä siis pitää!

Huhtikuun Fit-lehdessä Viivi Pumpanen kertoo ajoittain kärsivänsä vaikeista migreenikohtauksista. Niiden vuoksi kiireen keskellä on pidettävä itsestään erityisen hyvää huolta.

Viivi Pumpanen lataa akkuja metsässä

Aurallinen migreeni on vaivannut minua lapsesta asti. Kohtauksen aikana koen näköhäiriöitä ja silmissä vilistää värit. Välillä joudun käyttämään kovia kipulääkkeitä, ja on käynyt niinkin, että olen vetänyt suoran lähetyksen migreenikohtauksen aikana. Olen tottunut elämään vaivani kanssa, ja vaikka välillä on vaikeita päiviä, en anna sen nujertaa tahdonvoimaani. Sairaus on opettanut minua pitämään itsestäni huolta.

Luna-koirani, 7-vuotias saksanpaimenkoira, pitää minut rytmissä kiinni. Meillä on tapana lähteä kahdestaan kerran vuodessa vaeltamaan. Luna kantaa omat muonansa rinkassaan, sillä iso koira syö paljon. Yhdessä olemme saaneet kokea upeita hetkiä, kun vaelluspäivän päätteeksi istahdamme vierekkäin katselemaan maisemia.

Metsä on ollut kotini pienestä asti. Olen sellainen maalaistonttu. Kun haluan pysähtyä ja katkaista kiireen, suuntaan metsään. Luonto tekee tehtävänsä, se hoitaa ja rauhoittaa. Sukujuureni ovat Lapissa, joten sinne on aina välillä päästävä. Useimmiten minun ja Lunan vaellusmatkat suuntautuvatkin pohjoiseen.

Viivi Pumpanen kansimalli
Viivi Pumpanen on huhtikuun Fitin kansimalli.

Viivin unisäännöt

Uni on hyvinvointini kulmakiviä, tarvitsen sitä paljon. Väsyneenä en voi tehdä töitä täydellä teholla. Jos elämässäni on vauhdikas jakso, uneni laatu kärsii. Olenkin laatinut itselleni sääntöjä, joiden avulla rauhoitun iltaisin. Kun on kiirevaihe päällä, joudun kieltämään itseltäni tv-sarjojen katsomisen, ja Netflix pysyy kiinni. Innostun liikaa juonenkäänteistä enkä pysty nukahtamaan.

Oma tila on minulle tärkeää. Tulin julkisuuteen nuorena ja aluksi oikeanlaisen roolin ottaminen oli vaikeaa. Pikkuhiljaa opin, että minulla on oikeus omaan tilaan. Sinne muut eivät voi tulla ilman lupaani. Nyt tiedän, että tarvitsen tilaa hiljentymiselle. Täytyy osata ­olla hiljaa, jotta kuulisin omat ajatukseni. Jos ei välillä pysähdy kuuntelemaan, miltä tuntuu, oravanpyörä vie mennessään.

Koko haastattelun voit lukea uusimmasta Fitistä!

Tilaa Fit!

Lue myös:

Marja Hintikka: ”Haluan elää 100-vuotiaaksi”

Pihla Koivuniemi: ”Missinä minua haukuttiin liian laihaksi”

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Hanna Linnakko