Pihla Koivuniemi: ”Missinä minua haukuttiin liian laihaksi”

Fitin kansimalli Pihla Koivuniemi opetteli eroon ajatuksesta, että aina pitää olla paras. Nyt hänelle riittää, että edes yrittää.

Pihla Koivuniemi valittiin vuonna 2017 Miss Suomi -kilpailussa toiseksi perintöprinsessaksi. Vuosi oli oikeustieteen opiskelijalle käänteentekevä. Hän oppi paljon itsestään. Viime aikoina hän on sukkuloinut Milanon ja Suomen väliä. Milanossa hän tekee mallin töitä, Suomessa viimeistelee graduaan.

Oranssi neule on talven voima­vaate, 59,95 e, Ellos. Puuvilla­sekoitteiset alushousut pitsi­reunuksella, 32,95 e, Calida ­Panty Regular Cut 24093. ­Sirot hopeanväriset korva­korut 27,50 e, Snö of Sweden Avery Ear Plain.
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mallintyöt ovat vastapainoa opiskelulle

Oikeustieteen opinnot kiinnostivat, sillä Suomessa koulutus on niin laaja, että se antaa mahdollisuudet toimia monenlaisten asioiden parissa. Olen etuoikeutettu, kun olen syntynyt vaaleahiuksisena tyttönä Suomeen. Tämän ymmärtäminen on synnyttänyt halun työskennellä kansainvälisten ihmisoikeuksien parissa esimerkiksi YK:ssa tai Amnestyssä.

Miss Suomi -kilpailuun lähdin, sillä ajattelin sen avulla voivani tehdä hyväntekeväisyystyötä. Ulkomailla tämä on yleistä, esimerkiksi Miss Universumit ovat toimineet usein YK:n hyväntahdon lähettiläinä. Missivuosi oli opettavainen, silla tajusin olevani perfektionisti, ja kun asiat eivät sujuneet toivomallani tavalla, minun oli opeteltava ajattelemaan, että on OK, vaikken olekaan paras. Välillä voi vain olla, eikä tarvitse olla niin kunnianhimoinen.

Mallintyö on minulle vastapainoa määrätietoiselle opiskelulleni. Tahtini on ollut kovaa, ja heräsin siihen, että minulla ei ole mikään kiire elämässä. Ajattelen, ettei pitäisi jäädä kiinni johonkin tiettyyn imagoon, vaan elämässä pitäisi olla monenlaisia asioita.

Pitsibodyn sävy piristää talvi­kaudella, 124,95 e, Calida Body 16222. Suomessa valmistetuissa villa-kašmirneulehousuissa on taskut, 225 e, Pura Wool ­Cashmere Pants. Hopeinen kaulaketju 20 e, Glitter 184 ­Puresilver. Näyttävät ja laadukkaat verkkosukkahousut paahdetun mantelin värissä, 37 e, Wolford Kaylee.

Pihla Koivuniemi rakastaa aamuja

Itseni kehittämisestä on tullut minulle viime vuoden aikana tärkeää. Päämäärätietoisuudestani oli tullut taakka ja ryhdyin opettelemaan sitä, ettei minun aina tarvitse olla paras. Aloin tehdä asioita, joita en osaa tai joissa olen huono. On ollut vapauttavaa ymmärtää, ettei se, ettei osaa, ole este yrittää.

Ruoanlaitto on ihanaa ja kokkaan paljon kotona. Yksi unelma-ammattini – jossain kaukana tulevaisuudessa − on leipuri. Vaikka rakastan superherkkuja, kuten suklaakakkuja, minulla on pääsääntöisesti terveellinen maku. Syön aika puhdasta ruokaa, sillä olen kiinnostunut ravintoaineiden hyvää tekevästä voimasta.

Aamu on päivän parasta aikaa. Silloin olen tehokkaampi ja luovempi. Olen aamuvirkku ja varaan aina paljon aikaa aamupalalle sekä musiikin kuuntelulle. Sitten on hyvä ryhtyä töihin. Tuntuu aina mukavalta, että olen saanut puoleen päivään mennessä paljon aikaiseksi, ja päivää on vielä senkin jälkeen paljon jäljellä.

”Uskon, että kaikki mitä tapahtuu, on tarkoitettu.”

Pihlan vilkas mieli hyötyy meditaatiosta

Kiitollisuus on tärkeää. Pyrin aloittamaan päiväni kiitollisuusharjoituksella. Olen huomannut, kuinka iso merkitys on, kun listaan säännöllisesti ilon aiheeni. Se vaikuttaa suoraan päivän kulkuun, olen suorastaan riemuissani, kun muistan olla kiitollinen elämästäni. Uskon, että kaikki mitä tapahtuu, on tarkoitettu. Se vahvistaa luottamustani tekemisiini.

Liikunta on ollut lapsesta saakka osa elämääni. Kaikki liikunta on kivaa ja pyrin harrastamaan sitä monipuolisesti. Joogan ja tanssin lisäksi juoksen ja uin. Viime vuonna aloitin napatanssin. Tanssi on vapauttavaa. Nautin liikkeestä ja annan musiikin viedä. En liiku siksi, että pysyisin hoikkana, vaan siksi, että fyysinen liikunta tuo mielenrauhaa ja purkaa paineita.

Joogaan päivittäin. Aloitin lukion lopulla astanga-joogan, samalla tutustuin meditaatioon. Minulla on vilkas mieli, ja jooga on auttanut keskittymään. Pyrin varaamaan joka päivä aikaa myös meditaatiolle. Tärkeintä on yrittää olla ajattelematta mitään, jotta mieli tyhjenee täysin. 10 minuutin mielitauko riittää siihen, että jopa tenttikirjojen tieto jää paremmin päähäni.

Peilikuvaani olen pääsääntöisesti tyytyväinen. Olen luonnollisesti laiha, eikä minun ole tarvinnut koskaan tehdä asialle mitään. Joskus lihon muutaman kilon stressatessani, mutta kun elämä tasoittuu, ne katoavat itsestään. Missinä minua haukuttiin liian laihaksi. Kun muut saivat kunto-ohjeet, minua käskettiin syömään lisää. Silloin päätin, että jos joku ei tykkää, ei voi mitään.

Kullanvärinen lanka ­raidoittaa luomupuu­villaiset rintaliivit, 34,95 e, ­Calida Bustier 2430. Korkea­vyötäröiset alushousut ovat soijamodaali­sekoitetta, 29 e, About Lygi Brief 2. ­Kullatut hopea­korvarenkaat 10 e, Glitter 183 Puresilver Gold ­Plated. Suomessa ­kudotut yli­polven ulottuvat villa­sukat lämmittävät ­taatusti, 89 e, Pura Warm Long Knit Socks.

Pihla Koivuniemi, 24

opiskelija, malli

viimeistelee oikeustieteen gradua

Asuu välillä Turussa, Tampereella tai Milanossa

Perhe vanhemmat, isovanhemmat, sisarukset ja koira

Tilaa Fit!

Lue myös

Erityisherkkä hyvinvointibloggaaja Anna-Maria K: ”Enää en pakota itseäni”

Tietoinen läsnäolo vaatii harjoitusta – se on helppoa

Kolme sporttimimmiä kertoo, mistä saa lisää itsevarmuutta

 

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Hanna Linnakko