itsetyydytys

Itsetyydytys kannattaa – 6 hyvää syytä masturboida

Itsetyydytys voi lievittää kuukautiskramppeja ja johtaa parempaan seksiin. Lue terveyshyödyt, joiden takia masturbointi kannattaa.

1. Sano hyvästit krampeille

Kiihottuessa aivot erittävät mielihyvähormoni noradrenaliinia kehoon. Se vauhdittaa sympaattista hermostoa ja nostaa kipukynnystäsi.

Orgasmin aikana aivot erittävät oksitosiinia ja dopamiinia, jotka toimivat luonnollisina kivunlievittäjinä. Siispä kuukautiskramppien yllättäessä seuraavan kerran, kokeile jäätelön syömisen sijaan itsetyydytystä.

2. Opit mistä pidät

Itsetyydytys lisää tietoisuuttasi siitä, mikä toimii kehollesi. Kun opettelet ensin yksin sen, mistä tykkäät, osaat neuvoa myös kumppanillesi, miten sinut saa tulemaan.

3. Treenaat lantionpohjalihaksia

Itsetyydytys treenaa lantionpohjalihaksia. Vahvoista lantionpohjalihaksista on hyötyä myös lakanoiden välissä, sillä seksi kumppanin kanssa tuntuu molemmista paremmalta, kun lantionpohjan lihakset on treenattu kuntoon. Myös orgasmisi saattavat voimistua.

4. Nukut sikeämmin

Seksin jälkeen erittyvä prolaktiini johtaa uneliaisuuteen. Se saa sinut nukahtamaan nopeammin ja nukkumaan sikeämmin

Orgasmin jälkeen kehoon tyrskyää hyvänolonhormoni oksitosiinia. Se laskee stressihormoni kortisolin tasoja, mikä taas johtaa parempaan uneen.

5. Pysäytät tulehdukset

Masturbointi itsessään ei suojaa virtsatientulehduksilta, mutta orgasmin jälkeinen pissahätä auttaa huuhtomaan bakteereja virtsaputkesta. Sama toimii myös hiivatulehduksiin.

Toisaalta orgasmi myös muuttaa vaginan pH-arvoa, mikä lisää hyvän bakteerikannan kasvua. Hyvän bakteerikannan lisääntyminen vie tilaa epätoivotulta bakteerikannalta, eikä emätintulehduksia synny yhtä herkästi.

6. Vähennät stressiä

Orgasmin saaminen on yleensä hankalaa, jos mielessä pyörivät stressaavat asiat. Tutkimusten mukaan stressitasot laskevat kuitenkin minkä tahansa seksuaalisen puuhastelun parissa, orgasmilla tai ilman.

Orgasmi on tehokas ase stressiä vastaan. Sen aikana erittyvät endorfiinit nimittäin piristävät mieltä ja tekevät olon autuaan onnelliseksi. Nämä endorfiinit ovat samoja, jotka puskevat verenkiertoon hyvän treenin jälkeen.

Tilaa Fit!

Lue myös:

11 kiperää kysymystä alapään terveydestä

Orgasmi tekee hyvää – mutta mitä ja kuinka paljon?

Testaa seksilihaksesi kunto!

Teksti Anna Povenius
Kuvat Fotolia