Hyvän mielen lähettiläs Seppo-koira: ”Olen onnellinen arjen pienistä asioista”

Hyvän mielen lähettilääksi valittu Seppo-koira nauttii metsäretkistä, rapsutuksista ja kehuista.

Seppo on 9-vuotias shetlanninlammaskoira. Mielenterveyden keskusliitto valitsi Sepon vuoden 2020 Hyvän mielen lähettilääksi. Instagram @seppokoira.

Tärkein henkiseen hyvinvointiini liittyvä oivallukseni on se, että olen suunnattoman onnellinen arjen pienistä asioista, eikä minulla ole ennakkoluuloja ketään kohtaan. Olen loistotuulella, kun saan ruokaa, nukun päiväunia ja kun minulle jutellaan. Lisäksi olen ikionnellinen päästessäni ulos ja päästessäni myös takaisin kotiin.

Voin hyvin, kun pääsen päivittäin liikkumaan. Viikon kohokohtia ovat aina ne kerrat, kun menen iskän kanssa metsään. Itse kirmailen sinne tänne, sekoilen täysillä, keräilen ojissa ja puran energiatasojani. Iskä puolestaan nauttii hiljaisuudesta ja on samalla hektisen elämän ulottumattomissa. Toisinaan metsälenkeillä löydän kasan hevosenkakkaa ja kerron silmät loistaen iskälle, että katso mitä löysin! Eikö olekin mahtava löytö?

Muutaman viikon välein pääsen käymään palvelukodissa vanhusten luona hakemassa helppoja rapsutuksia pois kuleksimasta. Kaikki kehuvat minua aina hyväksi pojaksi, joten kai se on uskottava, että olen aika hyvä poika. Siitä tulen väkisinkin iloiseksi. Kun minulla on hyvä mieli, voin myös fyysisesti hyvin.

Hyvinvointini koostuu nukkumisesta, liikkumisesta, syömisestä ja siitä, että olen ystävällinen ja leikkisä. Niiden asioiden äärellä tapahtuu yleensä hyviä asioita.

Lue myös:

Hyvinvointivaikuttaja Karoliina Roos: ”Omaan jaksamiseen panostaminen on askel hyvinvointiin.”

Personal trainer Joosua Visuri: ”Yksi totuus ei sovi jokaiselle”

Martina ­Aitolehti: ”Olen aina vaatinut itseltäni paljon”

Teksti Anna Povenius
Kuvat Jyri Sulander