Hyvinvointivaikuttaja Karoliina Roos: ”Omaan jaksamiseen panostaminen on askel hyvinvointiin.”

Karoliina Roos muistuttaa, että ravinto ja uni ovat elintärkeitä asioita, mutta niin on myös toisen ihmisen tuki.

Karoliina Roos on 33-vuotias Wellness­malli-kilpailun omistaja ja Wellness Training -nettivalmennuksen vetäjä sekä kahden lapsen äiti. Instagram @karolina_roos.

Olen aina treenannut paljon eri lajeja, käynyt kuntosalilla ja juossut. En kuitenkaan koskaan oikein tunnistanut, mitä kehoni todella tarvitsee ja miten voisin voida hyvin. Vasta äitiys ja kilpirauhasen vajaatoimintaan sairastuminen opettivat ymmärtämään, mitä kehoni ja mieleni vaativat. Tosin ensin minun oli opeteltava päästämään irti kontrollista.

Elin yksinhuoltaja-arkea taaperon ja puolivuotiaan vauvan kanssa, kun sairastuin. Raskaudet olivat muuttaneet kehoani ja olin turhautunut, kun en saanut kiloja karistettua treenillä. Yritin väkisin taistella myös sairauden aiheuttamia muutoksia vastaan terveellisillä elämäntavoilla ja liikunnalla. Lopulta ymmärsin, että parantuakseni minun olisi lakattava stressaamasta asioista, joihin en voi vaikuttaa.

Omaan jaksamiseen panostaminen oli askel hyvinvointiin. Kun lääkitys saatiin kuntoon, kehoni alkoi toimia normaalisti ja reagoida treeniin. Innostuin opiskelemaan liikunnan ja ravinnon merkitystä hyvinvointiini ja opin, että esimerkiksi gluteiini ja sokeri eivät sovi minulle sairauteni takia.

Ravinto ja uni ovat elintärkeitä asioita, mutta niin on myös toisen ihmisen tuki. Olipa kyse sitten puolisosta, lapsista tai mentorista. Oma valmentajani kuuntelee minua ja tietää mitä kehoni kaipaa. Ilman hänen tukeaan en olisi saavuttanut omaa hyvinvointiani.

Lue myös:

Personal trainer Joosua Visuri: ”Yksi totuus ei sovi jokaiselle”

Painonnostaja Anni Vuohijoki: ”Voin muuttaa vain itseni käytöstä”

Terveysvalmentaja Kira Tiivola: ”Ennen tein asioita, joista luulin tulevani onnelliseksi”

Teksti Anna Povenius
Kuvat Fabian Björk