martina aitolehti
Martina Aitolehti on 36-vuotias personal trainer, ravitsemus- ja hyvinvointivalmentaja sekä triathlonisti. Instagram @martina­aitolehtiofficial.

Martina ­Aitolehti: ”Olen aina vaatinut itseltäni paljon”

Iän myötä Martina Aitolehti on oppinut, että liika yrittäminen ja asioiden vatvominen vain mutkistavat niitä.

”Elämässä ei saavuta mitään, jos ei ole valmis vaatimaan itseltään mitään. Menestys edellyttää sitoutumista, uhrautumista ja kovaa duunia.

Olen aina vaatinut itseltäni paljon. Joskus liikaakin, jolloin sata lasissa paahtamisesta on seurannut turhaa stressiä ja ahdistusta. Iän myötä olen oppinut, että liika yrittäminen ja asioiden vatvominen vain mutkistavat niitä.

Sorrun ­toisinaan vieläkin ylireagointiin. Saatan esimerkiksi etukäteen kauhistella valmentajani asettamaan tiukkaa treeniohjelmaa. Mitä enemmän hermoilen, sitä suuremmaksi haaste pääni sisällä kasvaa ja sitä mahdottomammalta se alkaa tuntua. Joudun muistuttamaan itseäni, että isotkin jutut onnistuvat, kun vedän henkeä ja rauhoitan itseni. Kun uskon itseeni, pystyn mihin tahansa – väärällä asenteella epäonnistun.

Mielen voimakkuus on sitä, että olen oppinut juttelemaan itseni kanssa silloin, kun vauhti on kovinta. Se on auttanut tekemään asioita eri tavalla, tuloksekkaasti ja hermostumatta. Taito on meissä jokaisessa, mutta se pitää opetella itsetutkiskelun kautta. Sitä taas ei voi tehdä, ellei ole valmis viettämään aikaa itsensä kanssa.”

Martina Aitolehti on 36-vuotias personal trainer, ravitsemus- ja hyvinvointivalmentaja sekä triathlonisti. Instagram @martinaaitolehtiofficial.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Hyvinvointivloggaaja Adama Sofia: ”Suosittelen joka aamu kirjautumaan kännykän sijasta hetkeksi omaan elämään”

”Kevyillä painoilla järjettömästi toistoja” Näin treenaa nyrkkeilijä Mira Potkonen

Hyvinvointivalmentaja Anni Vallius neuvoo, kuinka löydät motivaation

Teksti Anna Povenius
Kuvat Fabian Björk