joosua visuri

Personal trainer Joosua Visuri: ”Yksi totuus ei sovi jokaiselle”

Personal trainer Joosua Visuri ei allekirjoita hyvinvointialaa hallitsevia kieltolistoja ja tiukasti konseptoituja metodeja.

Joosua Visuri on 26-vuotias personal trainer. Hänen kirjoittamansa rajatonta hyvinvointia käsittelevä kirja Limitless (Fitra) on juuri ilmestynyt.

Instagram @joosuavisuri

Hyvinvointialaa ­hallitsevat erilaiset kieltolistat ­sekä ­tiukasti konseptoidut metodit, joiden puolestapuhujat saarnaavat aika yksinäköisesti omista totuuksistaan. Ei ihme, että moni on hukassa valintojensa kanssa, kun erilaista infoa on niin paljon.

Oma filosofiani on, että yksittäisten ruoka-aineiden tai asioiden kieltämisestä ei ole mitään hyötyä. Sen sijaan, että keskitymme kaikkeen, mitä ei saa tehdä, pitäisi ennemmin keskittyä siihen, mitä kaikkea hyvää voimme tehdä. Yksi totuus ei sovi jokaiselle, joten valintoja kannattaisi miettiä aina oman itsensä kannalta.

Olen itse löytänyt sallivuuden kokeilun ja erehdyksen kautta. Esimerkiksi ruokarytmini poikkeaa totutusta. Päivittäinen energiankulutukseni on niin suuri, että minulle sopivinta on syödä päivässä useampi lämmin ateria – jopa ilta­palaksi. Sitä paitsi isossa lautasellisessa kasviksia on painoonsa nähden vähemmän energiaa kuin pienessä valipala­patukassa. Syödyn suupalan koko ei siis välttämättä kerro sen energia­pitoisuudesta.

Puhun paljon myös arkiliikunnan merkityksestä. Moni ei tule ajatelleeksi, että sen lisäämisellä voi olla suurempi vaikutus hyvinvointiin, kuin säännöllisellä sali­treenaamisella – etenkin jos arki on muuten passiivista.

Säännöllinen lihaskuntoharjoittelu ja aktiivinen arki ovat toki paras ­yhdistelmä.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Näin lisäät arkiliikuntaa – 7 vinkkiä

Hektinen arki ei estä Sallan treenejä: ”Tingin monesta asiasta ehtiäkseni liikkua”

Teksti Anna Povenius
Kuvat Jere Viinikainen