Venyttele ja hiero pallolla

Nappaa pallo ja hiero itsesi vetreäksi.

Kivistääkö? Jos olet hierontaa vailla, homma hoituu ihan itsekin. Tarjolla on toki tätä tarkoitusta varten suunniteltuja hierontapalloja, mutta pesä-, jää- ja lacrossepallot passaavat aivan hyvin.

Palloilla pääset käsiksi lapojen välissä ja olkapään alueella oleviin jumituksiin. Ryhti paranee, ja istumatyöläisen ranka kiittää!

Olkanivelen ja rintarangan aukaiseminen palloilla parantaa myös yläkroppatreeniäsi, ja saat tehot irti selkä-, rinta- ja olkapääliikkeistä.

 

 

Olkanivel

Olkanivelen ympäristön rullauksilla pääset käsiksi lihaksiin, joita on vaikea hieroa itse tai putkirullan avulla. Lihasten rullaus ennen treeniä parantaa liikeratojasi.

Aloita pallon käyttö seinään vasten tehdyillä rullauksilla. Laita pallo olkapään takaosan taakse, nojaa palloa vasten ja pyörittele kroppaa. Voit käännellä ja siirrellä vartaloa niin, että rullaus osuus enemmän olkapään sivuosille ja yläselkään, kainalon alle.

Rullaile yhdellä alueella noin puoli minuuttia. Toista kierto pari kolme kertaa.

 

 

 

Rintaranka

Tämä liike tekee hyvää ennen treeniä ja erillisenä tuokiona vaikkapa työpäivän päälle. Jos olet istunut koko päivän, aukaisun jälkeen fiilis on kuin eri ihmisellä! Voit ostaa valmiiksi yhteen liitetyn tuplapallon tai teipata itse pari palloa yhteen.

Aseta yhteen liitetyt pallot rintarangan alle ja taivuta selkää auki. Siirry hitaasti ylös ja alas rankaa pitkin.

Kun totut liikkeeseen, lisää tehoa tuomalla painolevyn vastapainoksi ja liikuttamalla vartaloa ja painolevyä.  Aloita hyvin rauhallisesti ja tunnustellen, jotta se ei kuormita selkääsi liikaa.

Rullaile yhdellä alueella rintarankaa noin minuutin verran ja toista kierto pari kolme kertaa tarpeen mukaan.