Tehokas villasukkatreeni – nämä liikkeet vahvistavat koko kroppaa

Villasukkien avulla tehtävät koko kropan liikkeet laittavat kehoa stabiloivat lihakset tärisemään. Liukuvilla sukilla saat treenattua erityisesti vatsaa, pakaroita ja jalkoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tee näin

Lämmittele ennen treenin aloittamista. Tee treeni kiertoharjoituksena, eli tee jokainen liike vuorotellen ohjeen mukaan. Toista koko sarja 2–4 kertaa.

Treenaa 3 kertaa viikossa tällä ohjelmalla. Villasukkien sijaan voit käyttää jalkojen alla myös esimerkiksi kahta pyyhettä.

1

Askelkyykky ja lankku

Laskeudu askelkyykkyyn liu’uttamalla oikea jalka pitkälle taakse. Tuo kädet lattiaan vasemman jalan molemmin puolin. Liu’uta sitten myös vasen jalka taakse niin, että päädyt lankkuun. Palaa askelkyykkyyn tuomalla vasen jalka eteen. Palauta oikea jalka lantion alle ja nouse seisomaan. Tee 10 toistoa oikealla jalalla ja vaihda sitten aloittavaa jalkaa.

Tästä liikkeestä tykkää koko keho – erityisesti jalat, pakarat ja keskivartalo.

2

Punnerrus jalanheitolla

Käy punnerrusasentoon niin, että olkapäät ja ranteet ovat päällekkäin. Punnerra rintakehä kyynärpäiden tasoon ja pysäytä liike ala-asentoon. Liu’uta oikea jalka suorana lattiaa pitkin lähelle olkapään linjaa. Pidä rintakehä kohti lattiaa. Palauta jalka toisen viereen ja punnerra takaisin ylös. Toista liike toiselle puolelle.

Toista 5 kertaa kummallekin puolelle. Voit keventää liikettä laskemalla toisen polven lattiaan.

Punnerrus antaa voimaa ylävartaloon. Jännitä myös pakarat ja vatsalihakset, niin parannat tekniikkaasi.

3

Kyykkyluistelu

Seiso lantionlevyisessä haarassa. Liu’uta vasen jalka oikean jalan taa ristiin ja kyykkää luistelukyykky. Pysy matalana ja liu’uta vasen jalka nyt mahdollisimman pitkälle sivulle. Tämä lasketaan yhdeksi toistoksi. Toista 10 kertaa vasemmalla jalalla ja vaihda sitten puolta.

Tukijalan reidet ja pakarat kihelmöivät mukavasti samalla, kun luistelevan jalan lähentäjä- ja loitontajalihakset alkavat täristä.

4

Sivukiipeilijä

Tuo kämmenet lattiaan olkapäiden alle. Liu’uta jalat lattiaa pitkin pitkälle sivulle. Palauta jalat pieneen kerään lantion alle ja liu’uta ne sitten toiselle puolelle. Toista 10 kertaa kummallekin puolelle.

Vuorikiipeilijä saa uutta maustetta, kun jalat potkaistaankin sivulle. Liike tuntuu vinoissa vatsalihaksissa vielä seuraavanakin päivänä.

5

Rapukävely

Varaa hieman tilaa ympärillesi ja asetu istumaan jalat suorina. Tuo kädet hartioiden alle ja nosta lantio ilmaan. Paina kantapäät lattiaan ja lähde kävelemään käsillä eteenpäin niin, että jalat liukuvat lattiaa vasten. Pidä lantio mahdollisimman ylhäällä. Kävele noin 10 metrin matka. Jos tilaa ei ole paljon, liiku metrin verran eteen ja sama matka taakse, kunnes 10 metriä täyttyy.

Kokeile, hapottaako ensimmäisenä käsissä, keskikropassa vai pakaroissa.

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Hanna Linnakko