Stressi vaivaa? Liiku ja syö näin

Syö ja treenaa oikein, kun olet stressaavassa elämäntilanteessa.

Stressi vaikuttaa tottuneenkin liikkujan harjoituksiin ikävällä tavalla. Elimistön kyky korjata itseään heikkenee, ja palautuminen hidastuu. Pitkään jatkuessaan heikko palautuminen johtaa voiman heikompaan kehittymiseen.

Treenaa näin

Lyhytkestoisessa stressitilassa on tärkeää, että pyrit pitämään kiinni liikunnasta, sillä liikunnalla on stressiä lievittäviä vaikutuksia. Erittäin stressaavilla työ- tai opintojaksoilla kannattaa kuitenkin selkeästi keventää harjoittelua. Puolita rohkeasti treenimäärä. Suosi matalatehoisia treenejä, kuten reipasta kävelyä ja kevyttä hölkkää. Liiku mieluiten luonnossa, koska sillä on rauhoittava vaikutus. Kuntosalilla kannattaa pidentää palautuksia sarjojen välillä ja jättää muutama toisto varastoon. Vältä HIIT-sessioita ja rankkoja, maitohapoille vieviä jumppia tai salivetoja. Älä anna stressin pitkittyä, vaan pyri minimoimaan sitä elämäntilannettasi järjestelemällä. Aloita treenitehon nostaminen vasta olosi parannuttua.

Syö näin

Terveellisen ravinnon merkitys stressinhallinnassa on suuri. Varaa kotiin ja kassiin terveellistä naposteltavaa ja välipaloja. Tankkaa vihreitä ja värikkäitä kasvikunnan tuotteita, satsaa vähärasvaisiin proteiiniruokiin sekä täysjyvätuotteisiin. Näin verensokerisi pysyy tasaisena, eikä sinun tarvitse turvautua herkkuihin.