Laihduttaako pelkkä liikunta?

Riippuu siitä, paljonko haluat pudottaa.

Pari ekstrakiloa pudotettavana –> onnistut pelkällä liikunnalla

Jos haluat päästä eroon 2–4 kilosta mutta et tavoittele huipputimmiä kroppaa, hoikistut pelkällä liikunnan lisäämisellä ilman isompaa ruokaremonttia. Painonpudotus on vähän hitaampaa, eli aikaa urakkaan kuluu 2–4 kuukautta. Älä lisää treenimäärää ihan tuhottomasti. Esimerkiksi kahdesti päivässä treenaaminen ei useimmiten ole hyvä idea tavistreenaajalle.

Yli 8 kiloa pudotettavana -> tarvitset myös ruokavaliomuutoksia

Jos karistettavaa on reilusti, homma ei oikein luonnistu pelkällä treenaamisella. Lähes aina painonpudotus tyssää parin kolmen kilon jälkeen ja silloin tekee mieli lisätä liikuntaa, mikä taas johtaa heikkoon palautumiseen, rasitusvammoihin tai jopa treeni- ja laihdutusinnon katoamiseen. Merkittävässä painonpudotuksessa jopa 70 prosenttia tuloksista syntyy ruokavaliolla.

Hyvästä kunnosta supertimmiin kuntoon –> tarvitset tarkan ruokavalion

Jos haluat jo nyt napakasta kunnosta todella kireään kondikseen, katse lautaselle. Koska kropassa ei ole pahemmin ylimääräistä rasvaa polttavaksi ja kroppa pitää siitä tiukasti kiinni, tarkka syöminen on tärkeää. Jos et ole tikkana, mitä syöt ja et syö, tilanne johtaa lähes aina liikaan treeniin, ylirasittumiseen ja turhautumiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiesitkö?

Monipuolisenkin treenin vaikutukset painoon ovat vain parisen kiloa ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Aika vaatimatonta, sillä tarkka ruokavalio pudottaa samassa ajassa kymmenisen kiloa. Fiksuinta on tehdä molemmat: viilata ruokavaliota ja lisätä treeniä. Tämä yhdistelmä voi karistaa jopa 14 kiloa.