Juosten, crossarilla vai hyppynarulla? Opi tehokas HIIT-treeni!

Nopean, helpon ja tehokkaan HIIT-treenin teet helposti missä tahansa ja missä lajissa tahansa. Kunto kohoaa ja rasva palaa!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

HIITin ABC

  1. Verryttele 10 minuuttia, jotta lihaksesi ovat lämpimät ja verenkierto hyrrää.
  2. Tee 15–30 sekunnin kovia vetoja ja palauttele sitten rauhallisemmin 30–60 sekuntia. Yleensä tätä jatketaan 15–20 minuuttia, mutta esimerkiksi lenkillä voit tehdä 4–6 räjähtävää 30 sekunnin vetoa, joiden välillä on 3–4 minuutin palautus. Kuulostele kehoasi ja kuntoasi.
  3. Jäähdyttele lopuksi pari minuuttia.

 

Kuntopyörällä voit tehdä HIIT-kiihdytyksiä vaikka ennen salille menoa. Ulkona polkiessa lisävastusta tulee mukavasti ylämäistä ja tuulesta. Pyöräillessä sprintit voivat kestää kunnostasi riippuen 30 sekunnista jopa neljään minuuttiin.

Kun juoksulenkillä tulee ylämäki vastaan, on mainio HIITin paikka. Juokse 10–30 sekuntia täysillä ja palauttele alas kävellen. Lyhennä hieman askelta ja pidä ylävartalo linjassa jalkojen päällä, kun juokset ylämäkeen.

Kävelylenkillä voit harrastaa 20–30 sekunnin power walkeja – kädet kunnolla mukaan! Vai tuliko portaat vastaan? Kipitä 20 sekuntia, pidä minuutin tauko tai kävele alkuun, ja tikkaa uudestaan.

Kuntosalilla voit HIITata myös crosstrainerilla ja soutulaitteella: nakuta täydellä tempolla 30 sekunnin vetoja. Tai kokeile hyppynarua, jolla voi veivata minuutin settejä.

Uidessa on hankala tiirata aikaa, joten HIITit kannattaa tehdä matkan mukaan. Esimerkiksi 25 metrin veto vastaa noin 30–40 sekunnin sprinttiä. HIIT sopii myös vesijuoksuun.