Intervellitreeni metsässä
Metsä on mitä parhain liikuntapaikka. Kokeile metsästäjä-keräilijöiden intervallitreeniä.

Intervallitreeni metsässä poistaa ketutuksen

Oletko kokeillut metsäläisen intervallitreeniä? Jo metsästäjä-keräilijät osasivat hyödyntää luonnossa liikkumisen jalon taidon.

Ketuttaako? Mene metsään ja tee metsästä lempeä treenisali.

Adele Pajunen ja Marko Leppänen ovat kirjoittaneet Suomalainen metsäkylpy -kirjan, jossa he kertovat, miksi ja miten metsä parantaa. Metsäretken jälkeen verenpaine laskee, stressihormoni kortisolin pitoisuus laskee ja lepopulssi tasoittuu. Samoin tutkimuksissa on huomattu, että ahdistukseen liittyvä ihon sähköjohtavuus vähenee metsässä.

Intervallitreeni metsäretkellä

Metsässä samoilu on tietysti myös kevyttä liikuntaa, joka sekin hoitaa mieltä ja kehoa, Niinpä metsä onkin on mitä parhain treenipaikka.

Kannattaa ottaa mallia metsästäjä-keräilijöiden tavasta liikkua, joka koostui kävelystä, pysähtelystä ja ajoittaisista rajuista spurteista. Tätä intervallitreeniä kannattaa testailla seuraavalla metsälenkillä: Aloita rauhallisella kävelyllä ja nauti puhtaasta ilmasta ja ympäristön vehreydestä. Pysähdy välillä ihailemaan maisemia tai luonnon kauniita yksityiskohtia. Jotta saat sykettä nousuun, säntää välillä juoksuun ja hyppelehdi juurakoiden ja vesilätäköiden yli. Nauti!

Metsästäjä-keräilijöiden malliin kuuluu porukalla liikkuminen ja ja hyvällä omalla tunnolla vietetty lepo sekä juhlinta liikunnan päätteeksi. Kerää mukava porukka ja lähtekää yhdessä luontoon. Varatkaa mukaan eväät ja nauttikaa ne kannon nokassa.

Lähde: Adela Pajunen ja Marko Leppänen Suomalainen metsäkylpy (Gummerus)

Tilaa Fit!

Lue myös:

Polkaise pyörällä metsään – saat koko kropan treenin

Viisi vinkkiä onnistuneeseen metsäretkeen

Stressi talttuu metsässä – neljä kiinnostavaa faktaa

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Fotolia