Rantatreeni

14 ideaa hauskaan rantatreeniin – poimi parhaat kesän to do -listalle!

Muuta rantapäivä hauskaksi treeniksi. Nappaa tästä parhaat vinkit rantatreeniin.

1/ Kokeile suihkulautailua

Suihkulautailussa seistään laudan päällä, ja laudan pohjasta tuleva vesisuihku nostaa lautailijan korkeuksiin. Laudan päällä voi tehdä myös erilaisia temppuja, eli trikkejä. Aloittelijan ei tarvitse itse säädellä vesisuihkua, vaan lennättäjä säätelee korkeutta lautailijan puolesta. Laudan lisäksi myös syke kohoaa, jos ei muuten niin jännityksestä. Lajin luvataan haastavan myös jalkojen ja keskivartalon lihaksia. Suihkulautailua pääsee kokeilemaan lähes kaikilla isoimmilla suomalaisilla paikkakunnilla.

2/ Paluu ­uimakouluun

Aikuisten uimakoulut ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti. Tänä kesänä uintitekniikkaansa pääsee parantamaan ohjatusti myös luonnonvesissä, kun useat uimakoulut ympäri Suomen tarjoavat aikuisille suunnattuja uimakursseja rannoilla. Ota yhteyttä koti- tai mökkipaikkakuntasi uinti­seuraan ja kysäise, pääseekö heidän kanssaan polskimaan avovesissä.

3/ Suppailemaan

Sup-lautailu on ­monelle tuttu laji jo vuosien takaa. Sup-­joogaakin olet ehkä jo ehtinyt kokeilla. Mutta entäpä sup-kalastusta, sup-pilatesta tai lihaskuntotreeniä sup-laudan päällä? Rennompaa menoa tarjoaa piknik laudan päällä. Nappaa kyytiin eväskori ja oma rakas ja melo teidät romanttiselle herkku­hetkelle keskelle ulappaa.

4/ Maailmanmestaruus tarjolla

Jo yhdeksännen kerran järjestettävät järvisählyn MM-kisat järjestetään tänä vuonna elokuun alussa Yyterin rannoilla. Tavoitteena on yksinkertaisesti saada kelluva salibandypallo vastustajan maaliin mahdollisimman monta kertaa ja samalla puolustaa 10 minuutin peliajan verran omaa maalia. Kerää siis 4–8 hengen joukkue kasaan ja suuntaa Poriin, niin voit ehkä kutsua itseäsi maailmanmestariksi koko ensi vuoden ajan.

Järvisählyn MM-kisat 3.8.2019.

5/ Testaa Wibit-rataa

Wibit-rata on monelle tuttu uimahalleista, mutta tiesitkö, että niille pääsee temppuilemaan myös luonnonvesiin? Tänä kesänä järvessä kelluvalle temppuradalle pääsee ainakin Ikaalisten kylpylässä. Todellista treeniä kaipaavan kannattaa suunnata kesälomallaan Norjaan. Randsfjordeniin avattu Pohjoismaiden suurin vesipuisto tarjoaa valtavan Wibit-radan järvessä. Meno Wibitillä on hauskaa, mutta yllättävän rankkaa! Tasapaino ja ketteryys ovat lujilla.

6/ Järvihölkkää ­tosissaan

Tiesitkö, että järvihölkästä, eli vesijuoksusta avovesissä, on ­järjestetty aikanaan maailmanmestaruuskilpailuja? Isäntämaana toimi tietenkin Suomi, ja kilpailijoita tuli Japanista ­asti. Kisoissa miteltiin jopa vesi­juoksumaratonin mestaruudesta. Vesijuoksun MM-­kisojen järjestäminen on lopetettu jo vuosia sitten, mutta kuka estää pistämästä pystyyn omia ­skaboja?

7/ Hae Instagramista ­inspistä

Rantapäivä ja vaaka-asento pyyhkeen päällä saattavat käydä ajoittain tylsäksi. Jos yllättävä treenihimo iskee, tee somesta treenikaveri ja kurkkaa Instasta inspiraatiota rannan tarjoamiin treenimahdollisuuksiin. Rantajoogaan mallia näyttävät esimerkiksi käyttäjät @riva_g_ ja @yoga_sharon. Kovempaa menoa kaipaaville tunniste #beachworkout tarjoaa rajattomat mahdollisuudet lähes 200 000 ­julkaisulla.

8/ Aallon­harjalla

Jäntevä mimmi laudan päällä delfiinien ympäröimänä suolainen tukka hulmuten. Meren voimia uhmaavissa surffareissa on vain sitä jotain. Surffaus nousee uutuuslajiksi ensi vuoden olympialaisissa Tokiossa. Ota lajin taustat haltuun jo nyt, niin olet kuumaa kamaa ensi kesän kisakatsomoiden asiantuntijana. Laji on suunnannäyttäjä urheilussa, sillä naisten saamat rahapalkinnot nostettiin surffauksen pro-tason kisoissa yhtä suuriksi kuin miesten palkkiot. Muut lajit, ottakaahan mallia.

Tsekkaa IG:stä esimerkiksi surffaajat @sally_fitz  ja @johannedefay.

9/ Etsi treeniseuraa netistä

Jos yksin treenaaminen ei nappaa, mutta et saa kavereita lähtemään rantatreeneihin, kokeile suomalaista palvelua, jossa voit etsiä treeniseuraa netistä. Emmekä nyt tarkoita Tinderiä. Nimenhuuto.com-sivuston pelaajapörssistä löytää urheilujoukkueita, joihin etsitään uusia pelaajia. Rantalajeista mukana on esimerkiksi rantalentis, kirkkovenesoutu ja melonta. Haun voi tehdä myös pelkän paikkakunnan mukaan, jos on ennakkoluuloton kokeilemaan mitä tahansa uutta ­lajia.

Nimenhuuto.com

Platysens Marlin, noin 135 e.

10/ Hanki uimavalmentaja hattuun

Platysens on avovesiin ja altaaseen sopiva pieni laite, joka asetetaan uimalaseihin, uimahatun alle. Laite höpöttää uimarin korvaan muun muassa ajan, matkan, vauhdin ja reitin. Se auttaa myös navigoimaan takaisin oikeaan suuntaan, jos uintireitiltä vahingossa poikkeaa. Myös uintiohjelmien lataaminen laitteeseen onnistuu. Tällöin uimarin ei enää tarvitse muistaa, mitä päivän treeneihin kuuluu. Riittää kun kuuntelee ja ui.

11/ Lisää tahtia uintiin

Tutkimusten mukaan treeni kulkee paremmin, kun samalla kuuntelee mieluista musiikkia. Uinti ei ole poikkeus. Vauhdita menoa vedenkestävillä kuulokkeilla. JBL:n DIVE-kuulokkeisiin saa ladattua noin 200 kappaletta, joten puhelimen voi jättää kotiin tai rantakassiin.

JBL Endurance DIVE, noin 100 e.

12/ Suojaa ­puhelin

Jos puhelimen jättäminen kotiin rantatreenipäivänä ei ole vaihtoehto, se kannattaa sujauttaa veden ja hiekan kestävään pussukkaan. Jo Mini­grip-pussi pitää hiekan loitolla ja suojaa luuria vedeltä. Todellisen vesipedon kannattaa panostaa kelluvaan pussiin, jotta puhelin löytyy myös silloin, jos se plumpsahtaa veteen. Vedenpitäviä koteloita voi ostaa esimerkiksi elektroniikka- ja retkeilykaupoista. Muista tarkistaa, voitko käyttää kosketusnäyttöä pussin tai kotelon läpi!

Kylmälaukku vai leikki­teltta? Ei vaan kätevä kasattava kajakki.

13/ Kajakki ­repussa

Pakayak on kajakki, jonka voi purkaa kuuteen osaan ja heittää repun tapaan selkään. Loistava ratkaisu niille, jotka eivät asu rannalla, mutta melovat usein. Myös säilyttäminen on perinteistä kajakkia helpompaa, sillä tämän version saa mahtumaan vaikka vaatehuoneen tai siivouskomeron perälle. Se kulkee mukana kätevästi myös bussilla tai pyörällä matkustaessa.

pakayak.com

14/ Supersankariasennetta

Suomalainen ­Halla x Halla tekee merestä kerätystä muovista uikkareita, jotka pysyvät testatusti paikallaan myös treenimeiningeissä. Bikinit ja kokouikkarit ovat käännettäviä, joten yhden hinnalla saa kaksi eri kuosia. Huhtikuussa lanseeratun Wonderland-uutuusmalliston uikkarit hehkuvat ihanissa karkkiväreissä.

Halla x Hallan pop up -kauppa kesän ajan Helsingissä osoitteessa Aleksanterinkatu 22, hallaxhalla.com

Tilaa Fit!

Lue myös:

Suuri kesähoroskooppi: näin saat kesästä kaiken irti!

Parhaat matkakohteet lenkkeilijän lomalle

Ota uinti osaksi treenejäsi – lue ammattilaisen vinkit aloittelevalle ja kokeneelle uimarille

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Fotolia ja valmistajat