eläinteemainen hikitreeni
Kokeile eläinteemaista hikitreeniä!

Hitti maailmalta – kokeile eläinteemaista hikitreeniä!

Eläinteemainen treeni hengästyttää, hikoiluttaa, saa lihakset polttelemaan ja huoltaa liikkuvuuttaan. Mikä parasta, voit tehdä treenin lapsen kanssa.

 

Tee näin

  • Varaa riittävästi tilaa treenille. Tarvitset myös ajanottovälineen.
  • Tee kaikki liikkeet ­putkeen. Yhteen kierrokseen menee aikaa viisi minuuttia ja sen jälkeen voitte pitää lyhyen juomatauon ennen kuin aloitatte liikkeet alusta.
  • Tee yhteensä neljä kierrosta.
  • Lapsen saa motivoitua mukaan yhteiseen liikuntahetkeen leikin kautta. Millaista ääntä tiikerit pitävät, kun saalis lopulta löytyy?
  • Jos lasta ei löydy kaveriksi, voit käyttää ­treeniin myös jotain painavaa esinettä kuten kahvakuulaa tai kirjoilla täytettyä reppua.

1. Kenguru

Liike haastaa alavartalon isojen lihasten lisäksi myös keskivartaloa, käsiä ja olkapäitä.

Asetu leveään kyykkyyn ja nappaa lasta kainaloiden alta. Nosta lapsi ilmaan. Kyykkää alas ja anna lapsen jalkojen koskea maahan vartalosi sivulla. Nouse kyykystä ja toista toiselle puolelle. Tämä lasketaan yhdeksi toistoksi. Pidä lantio paikallaan ja tee kiertoliike rintarangasta.

Toista 60 sekunnin ajan.

2. Iso karhu ja pikkukarhu

Karhukävely hapottaa tehokkaasti koko kehoa sekä venyttää ihanasti takareisiä ja pohkeita.

Käykää nelinkontin niin, että lapsi on allasi. Nouskaa karhukävelyasentoon nostamalla polvet irti lattiasta ja kääntämällä hännät kohti kattoa. Kävelkää samaan tahtiin niin, että pikkukarhu kävelee koko ajan ison karhun alla. Jos kävely alkaa sujua, voitte kokeilla myös juoksua tai takaperin liikkumista. Karhuilkaa 60 ­sekunnin ajan.

3. Rapuhippa

Alakoulun liikuntatunneilta tuttu rapukävely yllättää usein aikuiset haastavuudellaan. Rapukävely rasittaa sopivasti koko kehoa ja parantaa olkapäiden liikkuvuutta.

Asetu istumaan ja vie kädet olkapäiden alle ja aseta jalkapohjat lattiaan. Nosta lantio ilmaan ja lähde tepastelemaan kuin rapu. Rapuhipassa hippa vaihtuu aina, kun hippana oleva rapu saa koskettua toista rapua kädellä tai jalalla. Pelialue kannattaa rajata ennen leikin aloittamista etenkin, jos treenipaikka on ulkona. Pelatkaa rapuhippaa 60 sekunnin ajan.

4. Krokotiili

Lankkupitoon tulee haastetta, kun lapsi on kyydissä. Punnerrus tuntuu raskaammalta lisäpainolla, eikä keskikroppakaan pääse tässä liikkeessä helpolla.

Käy lankkuun ja pyydä lasta kiipeämään selkäsi päälle. Lapsi ottaa tiukan halausotteen krokotiilin ympäriltä. Lapsen tehtävänä on kertoa, koska on krokotiilin aika painua veden alle, eli tehdä ojentajapunnerrus. Pidä keskivartalo tiukkana, äläkä päästä selkää notkolle missään vaiheessa. Punnertaessa tuo kyynärpäät kiinni kylkiin. Liikettä voi keventää siten, että lapsi on lattialla ja ryömii krokotiilin alta aina lankkupidon aikana. Toistakaa 60 sekunnin ajan. Punnerrustoistot riippuvat lapsen määräämästä tahdista.

5. Saalistavat tiikerit

Liike on tehokkaampi versio perinteisestä lankkupidosta. Se parantaa myös kehonhallintaa ja vahvistaa vartalon etupuolen lihaksia.

Asettukaa nelinkontin. Tuo polvet suoraan lonkkien alle ja kämmenet olkapäiden alle. Nosta sitten polvet irti maasta niin, että selkäsi on lattiansuuntainen ja täysin suora. Työnnä hartiat taakse ja alas. Lähtekää liikkumaan hitaasti ja äänettömästi eteenpäin kuin saalistavat tiikerit. Pidä polvet irti lattiasta ja lantio hartioiden kanssa samassa linjassa, jotta keskivartalo ei pääse liian helpolla. Toistakaa 60 sekunnin ajan. Haastetta saa liikkumalla myös taakse ja ­sivuille.

Tilaa Fit!

Kokeile myös:

Tehokas villasukkatreeni – nämä liikkeet vahvistavat koko kroppaa

Pernilla Böckermanin energinen aamujumppa

Putkirulla hyötykäyttöön: Laita lihakset tärisemään

Teksti Marissa Siivonen
Kuvat Hanna Linnakko