600 kaloria tunnissa – tehokas luistelutreeni

Luistelusta saat yllättävän tiukan talvitreenin!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Luistellessa pakara- ja reisilihakset saavat kyytiä, hapenottokykysi paranee ja kehität tasapainoa, koordinaatiokykyä ja kehonhallintaa. Luistelu voi kuluttaa jopa 600 kaloria tunnissa ja rasva palaa tehokkaasti.

Ulkoradalla luistelu on myös tehokkaampaa kuin hallijäällä, sillä keinotekoinen jää on aina sileämpi ja liukkaampi alusta, joka päästää luistelijan helpommalla kuin kitkaisempi ulkojää.

 

Tee näin:

1. Lämmittele ensin ilman luistimia kentän reunalla: kyykkyjä, hyppyjä ja käsien pyörittelyä.

2. Aloita treeni kiertämällä kenttää. Vaihda suuntaa välillä ja luistele myös taaksepäin.

3. Jatka kentän kiertämistä ja laita kädet töihin kannattelemalla niitä sivuilla. Tee pitkillä suorilla kyykkyjä: mene niin alas kuin pääset ja tuo käsillä liikkeeseen tasapainoa.

4. Tee pujottelurata asettelemalla lumikimpaleita jonoon metrin välein. Ota vauhtia ja pujottele rataa edestakaisin. Pujottele myös taaksepäin, ja jos taitosi riittävät, myös yhdellä jalalla.

5. Jatka vapaata luistelua piparkakuilla: ota vauhtia ja levitä ja kavenna jalkoja vuorotellen liu’un aikana. Tee samaa kuviota myös taaksepäin. Kun teet liikkeen oikein, vauhti kiihtyy kuin itsestään.

6. Kierrä taas kenttää ja tee intervallikierroksia. Kiihdytä ja luistele hetki kovaa, sitten hidasta vauhtia. Välillä jarruta itsesi pysähdyksiin ja kiihdytä vauhti taas nollasta spurttiin.

7. Luistele lopuksi rennosti jäähdytellen ja muista venytellä viimeistään kotona lämpimässä.