Ravitsemusterapeutti opastaa, miten juhlakausi ylittyy ilman repsahduksia.
Seisovanpöydän kirous
Juhlakausi! Kaksi kuukautta elämää pellossa! Alkuriehakkuus on hyvä taittaa firman pikkujouluissa, joissa kinkun, juustopohjaisten salaattien ja erilaisten pikkusuolaisten kyytipojaksi on tarjolla olutta, siideriä, viiniä sekä lonkeroa.
Juhlat ovat elämän suola, ja niissä voi herkutella täysin puhtaalla omatunnolla, mikäli kekkereitä on vain silloin tällöin. Jos juhlia on paljon, kannattaa pyrkiä noudattamaan perinteistä lautasmallia, eli puolet lautasesta täytetään kasviksilla, neljännes varsinaisella ruoalla ja neljännes lisukkeella.
Kovin nälkäisenä ei juhliin kannata mennä, ettei ahmi ylettömästi, vaan juhlapäivinäkin tulisi säilyttää normaali ateriarytmi päivän paaston sijaan. Ajallaan nautittu terveellinen ja täyttävä lounas kahlitsee pahimmat ahmimishimot illan juhlissa.
Katso myös nämä:
Kevyt juhlaherkku, mehujäätikut & syötävät kukat