Operaatio bilemekko

Tärkeät juhlat tulossa ja mekko kummasti kutistunut kaapissa? Eipä hätää. FITin pikku viilauksilla saat vetskarin sujahtamaan ja loihdit viimeisen silauksen biletyyliisi.

Syö protskua

Nälkiinnyttämisessä ei ole mitään järkeä, mutta tiettyjä ruokia voi juhlapäiviä edeltävinä päivinä välttää. Unohda hetkeksi siis sokeri, vaaleat leivät, pastat ja herkut. Proteiinipitoiset ateriat, kuten kala tai kana höyrytettyjen kasvisten kera, pitävät mahan kylläisenä mutta litteänä.

Ryhtiliike!

Jos haluat näyttää sekunnissa muutamaa kiloa solakammalta, suorista ryhtisi. Kuvittele, että päälaeltasi kulkee lanka, joka nostaa sinua kattoon. Laske hartiat ja liu’uta lapaluita taakse ja alas. Kohota lantiotasi hitusen ylöspäin ja aktivoi keskivartalon lihakset kevyesti – vatsa näyttää takuulla solakammalta.

Suola seis!

Suola kerää nestettä ja saa kropan turpoamaan. Pysy loitolla suolaisista ruuista muutamaa päivää ennen juhlia. Muista, että suolaa piilee muuallakin kuin sirottimessa: leikkeleissä, leivissä, vissyvesissä, muroissa… Luontaistuotekaupat tarjoavat monenlaisia nesteenpoistajia, mutta myös ananas, meloni ja persilja lievittävät pöhöoloa. Lisäksi lymfahieronta voi auttaa. Muista myös juoda tosi paljon vettä.

Tuhkimo-efekti

Muutama lihaskuntoliike ennen juhliin lähtöä saa veren syöksähtämään ja lihakset erottumaan – no, ainakin hetkellisesti. Jos biletoppisi paljastaa käsivarret, tee tiukka setti punnerruksia. Jos mekkosi myötäilee peppua, muutama sarja kyykkyjä nostaa takapuolen törrölleen.

Liikkuen juhlafiilikseen

Käy ennen illan kaunistautumissessiota liikkumassa – saat endorfiinit liikkeelle ja pääset hyvään juhlafiilikseen. Tee sitä, mistä tykkäät: lähde lenkille, käy kuntokeskuksen uudella lattaritunnilla – tai laita bilemusaa soimaan ja tanssi itsesi hikeen.

Vältä ähkyä

Bilepäivänä ei ahdeta täysiä lautasellisia, vaan tihennetään ateriaväliä. Syö päivän mittaan viisi kuusi pikku annosta. Jos haluat syödä harvemmin ja vähän reilumpia annoksia, nauti viimeinen ateria vähintään kolme tuntia ennen H-hetkeä, niin ruoka ehtii sulaa.

Huijaa alusasulla

Valmistautuminen alkaa Sen Oikean asun valinnasta, mutta hyvät alusvaatteet ovat yhtä tärkeitä. Laadukkaat ja ennen kaikkea oikeankokoiset rintaliivit kohottavat etumusta ja hoikistavat olemusta. Jos haluat silottaa muhkurat ja minimoida tärähtelyt, pue muotoileva alushame tai reisiä timmiyttävät tukipöksyt.

Lusikallinen nannaa

Hollywood-starat nuoleskelevat ruokalusikallisen maapähkinävoita ennen juhlia. Tuhti töhnä pitää kuulemma herkuttelunhimot kurissa. Sietää kokeilla!

Hymyile!

Kun oma fiilis on katossa, mikään ei voi mennä vikaan. Hymyile, niin sinusta tuntuu paremmalta – ja näytät paremmalta. Pidä pieni sisäinen hymy koko illan ajan.