Bileet tiedossa? Tee Fitin kuuden päivän timmiytyskuuri

Bileet viikonloppuna ja armoton pikkumusta kaapissa? Tässä täsmätipsit juhlaviikolle. Näin näytät sutjakkaalta ja lihasmuotosi pääsevät oikeuksiinsa!

Treenaa näin

Jos aikaa H-hetkeen on kuutisen päivää, älä ihmeessä tee sitä virhettä, että alkaisit pikaisen rasvanpolton toivossa rehkiä juoksupolulla, jumpissa tai muissa aerobisissa lajeissa. Ei onnistu. Saatat jopa näyttää pulskemmalta kuin oletkaan!

Tee sen sijaan alkuviikosta kaksi tehokasta punttisaliharjoitusta. Toinen voi painottaa ylävartaloa ja toinen alavartaloa.

Loppuviikosta kannattaa harjoitella kevyemmin. Perjantaille sopii hyvin koko kropan punttitreeni tai napakka lihaskuntotunti. Näin lihaksen tonus eli jämäkkyys pysyy yllä.

 

Syö näin

Kuulostaa nurinkuriselta, mutta nyt on syötävä aika paljon. Jos tingit ruuasta, lihakset kadottavat kiinteytensä ja alkavat näyttää lässähtäneltä pannukakuilta! Tarvitset siis tankkausta.

Syö alkuviikosta kasvis- ja proteiinipainotteisesti ja karta hiilihydraatteja. Maanantaina ja tiistaina on hyvä vedellä salaatteja, lihaa, kalaa, kanaa ja kananmunia. Sinulla saattaa olla vähän ohut olo, mutta ei hätää. Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina nimittäin pääset lisäämään 200–250 hiilareita.

Kun samalla pidät treeneistä taukoa, lihaksesi alkavat täyttyä ja näyttää kiinteämmiltä. Huomaat sen peilistä viimeistään torstai-iltana. Juhlapäivänä eli lauantaina taas vähän tarkkaillaan hiilareita, eli voit syödä 100–150 grammaa hiilareita protsku- ja kasvisvoittoisen perusruokavalion lisäksi.

 

Juo näin

Voit kikkailla myös vedenjuonnin kanssa. Maanantaista perjantaihin kannattaa juoda reilummin, eli lisää noin litra tavalliseen päivittäiseen vesimäärääsi. Nyt kroppasi on siinä uskossa, että nestettä tulee rutkasti sisään, joten se myös poistaa sitä hanakasti.

Vähennä juominen normitasollesi torstai-iltana. Vähennä juomista noin vuorokautta ennen juhlien alkamista. Näin lihassolujen ulkopuolella oleva neste vähenee, ja yhdistettynä hiilaritankkaukseen tämä jippo saa timmin kuntosi upeasti esiin. Lauantaina voit siemailla muutaman lasillisen vettä, mutta tulos on parempi, jos yrität pitää juomat minimissä.

Varoituksen sana! Jos aiot naukkailla kemuissa alkoholia, älä vähennä vedenjuontia kovin radikaalisti lauantaina, vaan juo suht normaalisti. Muista myös palata normaaliin juomiseen jo lauantaina myöhäisillasta, sillä kehon kuivuminen voi pahimmillaan olla vaarallista.

+

Pumppi päälle!

Jos rasvaprosenttisi on hyvin matala ja haluat tuoda ahkeran treenisi tulokset esiin, kokeile saada kunnon pumppi lihaksiin. Se syntyy tiukalla lihaskuntotreenillä. Lihakseen kertyy tuolloin nestettä, mikä saa ne pullistelemaan hienosti.

Jos haluat esimerkiksi superlihaksikkaalta näyttävät kädet, treenaa torstai-iltana tai perjantaina aamupäivällä käsiäsi tosi tiukasti. Tee sekä hauikselle että ojentajalle 3 liikettä, 5–15 toistoa ja 3 sarjaa. Tämän pitää sitten tuntua ja kunnolla! Valitse liikkeitä, joita et ole tehnyt vähään aikaan.

+

Hoikaksi viikossa?

Entä jos lihaksesi eivät ole vielä paraatikunnossa ja haluat lähinnä näyttää hoikemmalta ja mahtua mekkoosi?

Silloin hiilaritankkaus ei toimi. Parempi idea on syödä koko viikon ajan vähähiilarisesti ja kevyesti. Lautaselle siis paljon kasviksia ja protskua. Liikunnassa kannattaa suosia aerobista treeniä, mutta liialllisuuksiin ei ole syytä mennä. Ihmeitä et muutaman päivän jälkeen voi odottaa, mutta vyötärön ja lantion ympärys pienenee sen verran, että vetoketju sujahtaa kiinni ilman kirosanoja.