Syötävät kukat muuttavat itsetehdyn mehujään upeaksi jälkiruoaksi.

Kevyt juhlaherkku, mehujäätikut & syötävät kukat

Vielä on kesää jäljellä! Syötävät kukat ovat kaunis juhlapöydän koriste. Kokeile koristella mehuujäät kukkasin.

Kesäjuhlien tai grillibileiden kevyt jälkiruoka on mehujäät, joiden koristeina ovat syötävät kukat. Kukkamehujäät tuovat muinakin vuodenaikoina kesän kotiin. Ne syntyvät vaivatta ja ovat takuuvarmasti asia, joka jää vieraiden mieliin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syötäviä kukkia mehujäähän

Jos haluat, että kukat maistuvat, valitse esimerkiksi kirpeähkö sarviorvokki tai pippurinen krassi, myös kehäkukassa on usein pippurinen maku. Kamomilla ja voikukka tuovat nekin terää makupalettiin.

Ruiskaunokki ja kurkkuyrtti ovat puolestaan miedon makuisia. Myös kaikki luonnossa tai puutarhassa kasvavat ruusut ovat syötäviä.

Syötäviä kukkia löytyy kaupoista valmiina, mutta niitä on helppo kasvattaa myös itse pihalla tai parvekkeella. Erilaiset ötökät viihtyvät kukissa, joten puhdista kukat ennen käyttöä huolellisesti. Huuhtele kukkaset varoen puhtaassa vedessä ja anna kuivua.

Muista kuitenkin, että kukkia ei kannata tarjota astmaatikoille eikä allergisille. Kannattaa tarkistaa etukäteen, sopivatko kukat vieraille.

Näin teet mehujäät

Tarvitset:

Jäätelömuotteja

Kookosvettä, maustettua vettä tai jotain kevyesti värjättyä mehua tai teetä

Syötäviä kukkia

Tee näin:

1. Täytä muotit nesteellä.

2. Huuhtele kukat hellävaraisesti ennen kuin asettelet ne muotteihin.

3. Laita pakasteeseen jäätymään vähintään kahdeksi tunniksi.

4. Poista muotit mehujäistä. Muotit irtoavat parhaiten, kun jätät ne muutamaksi minuutiksi pöydälle sulamaan.

Lue myös:

Suloiset raaka­suk­laa­kup­poset

Päärynäinen jogurttijälkkäri

Vastustamaton kevyt brownie sulaa suussa

Teksti Päivi Ekola