kananmuna
Kananmuna sisältää paljon hyviä aminohappoja ja vitamiineja.

Näistä syistä kananmuna on yksi parhaista eväistä

Ei ole montaa ruoka-ainetta, joka taipuisi niin aamupalaksi, välipalaksi kuin kokonaiseksi ateriaksikin – mutta muna pystyy siihenkin.

Kananmunalla on mainio käyttöliittymä. Biohajoava kuori, ei yhtään E-koodia, reippaasti proteiinia ja vitamiineja. Valmistustapojakin on lukemattomia. Onko parempaa evästä tai hätävaravälipalaa kuin valmiiksi keitetty muna?

Kananmunan proteiinikombo on sikäli täydellinen, että se sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja.

Vaikka moni fitness-tyyppi syö munasta pelkät proteiinipitoiset valkuaiset, keltuaista ei kannata väheksyä, sillä erityisesti siinä on kunnon setti vitamiineja ja kivennäisaineita: A-, B-, D-, E- ja K-vitamiineja sekä jodia, seleeniä ja sinkkiä.

Kannattaako kananmunan kolesterolia pelätä?

Vaikka kananmunasta saa ­kolesterolia reippaasti, suurella osalla ihmisistä ravinto vaikuttaa veren kolesterolipitoisuuteen vain vähän. Munia voi syödä huoletta, kunhan ei sairasta diabetesta tai valtimotautia, eikä veren kolesterolitaso ole koholla.

Eläinperäisistä tuotteista kanan­munalla on pienin ilmastovaikutus. Erittäin jees!

Lähde: sydan.fi

Tilaa Fit!

Lue myös:

Tästä syystä kananmunan keltuainen kannattaa syödä!

Välipalamuffinit kananmunasta

Yhdistä oikeat raaka-aineet, saat parhaat terveyshyödyt

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Fotolia