Munamuffinit ovat fiksu ja proteiinipitoinen välipala. Täytteeksi käyvät myös esimerkiksi sienet, kasvikset ja kala.
Kuusi muffinia, valmistusaika 30 minuuttia
Ainesosat:
4 pekoniviipaletta
6 isoa munaa
1 dl kevytmaitoa
2 rkl vähärasvaista rahkaa
2,4 dl babypinaattia
1,2 dl vähärasvaista cheddar-raastetta
suolaa ja pippuria
Valmistuohje:
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Paloittele pekoni pieniksi paloiksi. Paista kuivalla pannulla kullanruskeaksi. Kaada talouspaperille kuivumaan.
- Vatkaa munat, maito, rahka ja suola ja pippuri.
- Jaa revitty pinaatti kuuteen muffinivuokaan. Kaada munaseos vuokiin ja ripottele päälle pekonit ja cheddar.
- Paista 12–14 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
- Nosta uunista ja jäähdytä hetki ennen tarjoilua.
Ravintosisältö/annos
133 kaloria
14 g proteiinia
2 g hiilihydraatteja
0,2 g sokeria
7 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 3 g
0,2 g kuitua
0,5 g suolaa
Teksti
StockFood/Tekstikuva