Onko väliä, syökö kananmunasta keltuaisen? Asiantuntija vastaa.
Kananmunan keltuainen kannattaa ehdottomasti syödä. Siinä, kuten valkuaisessakin, on paljon proteiinia keholle helposti hyödynnettävässä muodossa.
Lisäksi keltuaisessa on tärkeää hivenainetta, koliinia. Se on välttämätöntä solujen väliselle viestinnälle, edistää rasvan ja kolesterolin pilkkoutumista ja tasapainottaa maksan toimintaa. Riittävä koliinin saanti vähentää tulehdustekijöitä elimistössä ja alentaa verenpainetta.
Lisäksi kananmunan keltuaisessa on välttämättömiä hyviä rasvoja. Erityisen tärkeää koliinin saanti on raskaana ollessa, sillä sikiön aivot tarvitsevat sitä kehittyäkseen.
Asiantuntijana ravintovalmentaja Riina Laaksonen, LUPAUS hyvinvointistudio
Lue myös:
Joko tiedät, mitä tarkoittaa meal prepping? Katso 9 vinkkiämme!