Lisää suola vasta valmiiseen ruokaan.
1. Vähennä puolet ohjeen suola-, liemikuutio- tai fondimäärästä.
2. Käytä varovasti myös suolaa sisältäviä mausteita kuten soijakastiketta, ketsuppia, aromisuolaa ja pippurisekoitusta.
3. Mausta ruoka yrteillä, sitrusmehuilla, mustapippurilla, chilillä tai suolattomilla mauste-etikoilla.
4. Vahvanmakuiset kasvikset, kuten paprika, kesäkurpitsa, fenkoli, sipuli, valkosipuli ja tomaatti sekä juurekset, antavat ruokaan makua luonnollisesti.
5. Lisää suola vasta valmiiseen ruokaan, jolloin sen maku tuntuu voimakkaammalta kuin valmistusvaiheessa lisättynä.
Lue myös nämä:
Auttaako suola kramppeihin? 10 kysymystä suolasta
Testissä hengitysteitä avaava suolahuone
Kärsitkö suolan puutteesta? Näitä asioita kannattaa tarkkailla