Suola sitoo kosteutta ja siten kosteuttaa ihoa ja limakalvoja. Näin se vähentää turvotusta ja avaa hengitysteitä.

Testissä hengitysteitä avaava suolahuone

Tuntuuko hengittäminen raskaalta siitepölyn tai huonon sisäilman vuoksi? Testaa suolahuonetta, joka hoitaa hellästi hengitysteitä.

Kun ilma on on sakeanaan katu pölyä ja siitepölyä, kuten keväsin ja kesäisin, moni kokee hengittämisen aika ajoin vaiekana. Vaikka ei kärsisikään allergiasta, voi hengitys tuntua tukkoiselta juoksulenkin aikana.

Testataan siis keskiaikaista lääkettä, suolaa. Myöhemmin 1800-luvulla huomattiin, että suolakaivostyöläisten keskuudessa keuhkosairaudet olivat harvinaisia. Keski- ja Itä-Euroopan maissa suolahoitoa onkin käytetty jo useiden vuosikymmeniä.

Nykyisin suolahoito toteutetaan vartavasten rakennetuissa suolahuoneissa. Suolahoitoa suositellaan erilaisista hengitys- ja iho-ongelmista kärsiville sekä ääniammattilaisille, urheilijoille, kuntoilijoille ja tupakoitsijoille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suolahuoneen rauhassa

Suolahuoneen lattialle näyttää kaatuneen parikymmentä suolasäkkiä, ja suolan päälle on aseteltu mukavat nojatuolit. Istuudun ja rentoudun. Ovi sulkeutuu ja hienojakoista suolapölyä puskeva generaattori hurahtaa käyntiin. Edessä on 40 minuuttia omaa aikaa.

Hoito sinänsä ei tunnu miltään. Välillä saan kevyitä yskänpuuskia, kun suolapöly tunkeutuu keuhkoihin. Se on vain puhdistavaa. Näin kuuluukin tapahtua.

Hoidon jälkeen palaan keskelle keskustan pölyjä. Hengittäminen on huomattavasti kevyempää eikä nenä vuoda. Hengitysteiden limakalvot tuntuvat aikaisempaa kosteammilta. Tämä pitää tehdä uudestaan.

Lue myös:

Älä anna siitepölyn häiritä treenaamista

Onko sinulla herkkä iho? Tarkista, että hoidat sitä oikein

Oletko yliherkkä hajusteilla? Näistä merkeistä sen tiedät

Teksti Päivi Ekola