Vegetaristi herkuttelee kesällä grillin äärellä siinä missä muutkin. Valmista grillissä helppo klubileipä ja täytä se kasvissyöjän valinnoin.
4 annosta
Grillattu kasvisleipä
250 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl basilikapestoa
2 rkl kuumaa vettä
2 isoa keltaista paprikaa
2 isoa kesäkurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
6 viipaletta kokojyväpaahtoleipää
1 ruukku lehtisalaattia
½ sipuli
2 köynnöstomaattia
kourallinen vihanneskrassia
suolaa
mustapippuria myllystä
Näin valmistat:
1. Kuumenna grilli.
2. Poista paprikan sisus ja siemenet ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Leikkaa kesäkurpitsa pitkiksi, 1,5 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi rinkuloiksi ja viipaloi tomaatit.
3. Sekoita tuorejuusto, pesto ja kuuma vesi kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta hetkeksi kylmään.
4. Ripottele öljyä, suolaa ja pippuria paprikoiden ja kesäkurpitsan päälle, sekoita.
5. Sivele grilliritilä öljyllä, mutta varo kuumaa grilliä! Asettele paprikat ja kesäkurpitsat ritilälle ja grillaa kypsiksi 5-6 minuuttia välillä käännellen. Nosta sivuun hetkeksi.
6. Paahda leivät grillissä tai paahtimessa. Levitä neljälle viipaleelle pesto-juusto-sekoitusta.
7. Nostele kahdelle leivälle kesäkurpitsaa, salaatinlehtiä ja sipulia ja kahdelle muulle leivälle paprikaa, tomaattia ja vihanneskrassia. Nosta eritäytteiset viipaleet päällekkäin ja laita päällimmäiseksi pelkät leivät.
8. Leikkaa leivät kolmioiksi ja paina coctailtikku leipien läpi. Tarjoile heti.
Katso myös nämä reseptit:
Chiansiemenleipä avokadotäytteellä