Mehevä kasvispizza kukkakaalitäytteellä

Jos kaipaat kasvispizzaan lihaa, lisää paistamisen jälkeen pinnalle parmankinkkua.

Neljälle


Kasvispizzan ainesosat:

2 annosta valmista pizzataikinaa pakkasesta 
(tai valmista taikina itse)
1 purkki pestoa
1 kukkakaali
150 g pecorinoa tai parmesaania
pieni purkki kapriksia
chiliöljyä
tuoretta persiljaa

Näin valmistat kasvispizzan:

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä pitsataikinat kahdelle leivinpaperille ja lusikoi päälle pesto.

2. Huuhtele kukkakaali, irrota kukinnot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pitsapohjille ja ripottele päälle raastettu juusto.

3. Lisää päälle kaprikset ja ripottele sekaan chiliöljyä. Paista pizzoja noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kukkakaalit ovat paahtuneita.

4. Ripottele päällimmäiseksi silputtua persiljaa. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Kasvisgalette tomaateista, pestosta ja fetajuustosta

Kaaliburgeri ja bataattiranskalaiset

Falacel-tacot

Teksti Miia Vähähyyppä
Resepti ja kuvat Femina, Spid Pedre, Mat