Kaaliburgeri ja bataattiranskalaiset

Neljälle

Ainekset

Kaalisalaatti:

1 pieni punakaali suikaloituna

3 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl seesaminsiemeniä

suolaa

mustapippuria myllystä

 

Bataattiranskalaiset:

4 isoa bataattia

2 rkl oliiviöljyä

 

Kasvispihvit:

250 g ruskeita linssejä huuhdottuina

750 ml kasvislientä

½ sitruunan mehu

2 valkosipulinkynttä murskattuna

50 g tuoretta leipää

kourallinen tuoreen persiljan lehtiä

3 rkl maissijauhoa

1 tl paprikajauhetta

2 rkl oliiviöljyä

 

Lisäksi:

2 isoa burgerisämpylää halkaistuna

4 rkl kasvismajoneesia tai soijajugurttia

 

Valmistusohjeet

  1. Kaalisalaatti: Suikaloi kaali ja sekoita kulhossa riisiviinietikan, seesamiöljyn ja -siementen sekä suolan ja pippurin kanssa. Siirrä peitettynä odottamaan maustumista.
  2. Lämmitä uuni 190 asteeseen (kiertoilma 170 asteeseen).
  3. Kuori bataatit ja leikkaa niistä paksuja tikkuja. Kaada ne mikron kestävään vuokaan ja peitä lautasella. Kypsennä mikrossa 3–5 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmenneet.
  4. Jäähdytä ranskalaisia hetki ennen kuin sekoitat niihin öljyä, suolaa ja pippuria.
  5. Kasvispihvit: Kaada linssit ja kasvisliemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi keskilämmöllä ja anna sitten hautua noin 20–25 minuuttia matalalla lämmöllä.
  6. Valuta linssit ja kaada kulhoon. Murskaa tai soseuta ja lisää sitruunamehu, murskatut valkosipulinkynnet, murskattu leipä, silputtu persilja, maissijauho ja paprikajauhe. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile paksuiksi pihveiksi. Sivele öljyllä molemmin puolin. Nosta kasvispihvit samalle pellille ranskalaisten kanssa. Paista pihvejä 25–30 minuuttia ja kääntele puolivälissä. Paista ranskalaisia n. 10 minuuttia pidempään välillä käännellen.
  8. Kuumenna hampurilaissämpylöitä uunissa 2 minuuttia.
  9. Kokoa kaaliburgeri: levitä sämpylöille majoneesia, kasvispihvit ja kaalisalaattia sekä bataattiranskalaiset.

 

Energiaa 741 kcal/annos

Proteiinia 15,1 g

Hiilihydraattia 94,1 g

Sokeria 28,4 g

Rasvaa 33,4 g, josta tyydyttynyttä 5,6 g

Kuitua 14,3 g

Suolaa 1,4 g

 

Lue myös:

Pinaattiparsakaalipihvit mangopaprikapedillä

Halloumiranskalaiset vievät sydämen

Pinaatilla koristeltu savulohipiirakka

Resepti StockFood/Tekstikuva