Leipä siemenistä ja mantelijauhosta on välipala, joka pitää nälkää.
8 annosta, valmistusaika 1 h 15 minuuttia
Ainesosat:
Leipä:
1,8 dl pellavansiemeniä
1,6 dl auringonkukansiemeniä
1,2 dl chiansiemeniä
3 rkl kaurahiutaleita
2 rkl psylliumkuitujauhetta (ekokaupoista ja isoista marketeista)
3 rkl hasselpähkinöitä
3 isoa munaa
2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl siideri- tai omenaviinietikkaa
½ tl suolaa
3,2 dl mantelijauhoa
2 rkl kookosjauhoa
1 tl ruokasoodaa
Tarjoiluun:
2 pientä avokadoa
1 limetin mehu
suolaa ja pippuria
kourallinen versoja (esim. retikan tai puna-apilan)
pellavansiemenrouhetta
Valmistuohje:
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoan pohja ja reunat.
- Vatkaa sekaisin munat, mantelimaito, oliiviöljy, hunaja, etikka ja suola.
- Lisää vähän kerrallaan keskenään sekoitetut mantelijauho, kookosjauho ja sooda. Sekoita, kunnes massa alkaa muotoutua taikinaksi.
- Sekoita kulhossa siemenet, kaurahiutaleet, psyllium ja hasselpähkinät. Lisää ne taikinaan ja sekoita.
- Lusikoi taikina vuokaan ja taputtele tasaiseksi.
- Paista uunissa noin 40–50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla tai haarukalla: jos tikkuun jää taikinaa, leipä on raakaa. Nosta kypsä leipä ritilälle jäähtymään.
- Lohko avokadot. Sekoita kulhossa avokado, limetinmehu ja ripaus suolaa ja pippuria.
- Leikkaa leipä viipaleiksi ja päällystä avokadolla, versoilla ja ripauksella pellavansiemenrouhetta.
Ravintosisältö/annos
351 kaloria
9 g proteiinia
15 g hiilihydraatteja
3 g sokeria
29 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 3 g
11 g kuitua
0,2 g suolaa
Teksti
Resepti: Stockfood/Tekstikuva Toimittanut: Miia Vähähyyppä