Ongelmana jenkkakahvat? Näin kutistut jopa 10 senttiä kuukaudessa

Onko herkuttelu pyöristänyt vatsasi tai tuonut sinulle jenkkakahvat? Vararenkaaseen on onneksi helppo vaikuttaa, ja sisäelinrasva alkaa palaa nopeasti, kun siistit ruokavaliotasi.

Vähälle jäänyt treeni ja ylenmääräinen herkuttelu kerryttävät yllättävän nopeasti rasvaa erityisesti vatsaonteloon. Tähän pikavarastoon alkaa kertyä höttöä jo kolmen viikon laiskottelun jälkeen.

Lisääntynyt sisäelinrasva heikentää sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaa, ja pian kierre on valmis: vyötärölle kertyy senttejä ja farkkujen napin yli tursuaa ylimääräistä.

Miten treenata?

Vararenkaaseen on helppo vaikuttaa. Tee 3–4 aerobista treeniä viikossa ja vaihtele niiden tehoja: rauhallisesta kävelystä intervalleihin ja koviin jumppiin. Lihaskuntotreeni tai pari viikossa pitää lihakset kunnossa ja aineenvaihdunnan virkeänä.

Lue myös: Operaatio pyykkilauta 2017 – Tämä vatsalihastreeni tuo tuloksia!

Miten syödä?

Sisäelinrasva alkaa palaa nopeasti, kun siistit ruokavaliotasi. Karsi rasvaiset herkut ja irtokarkkien kaltaiset sokerityhmäilyt. Lisää kasviksia, vähärasvaista proteiiniruokaa ja maltillisesti hyviä rasvoja, kuten kasviöljyjä, pähkinöitä ja siemeniä.

Hiilareita ei tarvitse hylätä kokonaan, sillä saat niistä lisätehoa treeniin, eikä karppausdieetti tuo etua sisäelinrasvan vähentämiseen. Syö siis maltillisia määriä täysjyvätuotteita.

Treenin ja terveellisen syömisen yhdistelmällä vararengas kutistuu huimaa vauhtia, jopa 10 senttiä kuukaudessa.

Lue myös:

Vatsa päässyt pömpöksi? 3 täsmäliikettä pömppömahaa vastaan

Haluatko nyrkkeilijän vatsalihakset? Kokeile näitä treeniliikkeitä

Haluatko kunnon rasvanpolttoa treeneistä? Liiku näin